ΑΘΗΝΑ
23:28
|
06.06.2024
Το βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι που θα κυκλοφορήσει το προσεχές διάστημα πρόκειται να φέρει νέες αναταραχές στη Βρετανική βασιλική οικογένεια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας λέει στα πολυαναμενόμενα απομνημονεύματά του ότι ο μεγαλύτερος αδερφός και διάδοχος του θρόνου πρίγκιπας Ουίλιαμ τον χτύπησε στο πάτωμα κατά τη διάρκεια μιας διαμάχης το 2019 για την Αμερικανίδα σύζυγο του Χάρι, Μέγκαν, ανέφερε την Τετάρτη η εφημερίδα Guardian.

Ο καβγάς μεταξύ των αδελφών, των γιων του βασιλιά Καρόλου, περιγράφεται λεπτομερώς στο βιβλίο του Χάρι “Spare” που πρόκειται να εκδοθεί στις 10 Ιανουαρίου, ανέφερε η Guardian, δηλώνοντας ότι απέκτησε ένα αντίγραφο που διέρρευσε παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Το ρεπορτάζ ήρθε καθώς το ITV δημοσίευσε ένα απόσπασμα μιας επερχόμενης συνέντευξης με τον πρίγκιπα Χάρι πριν από την έκδοση του βιβλίου, στην οποία είπε ότι δεν μπορούσε να δεσμευτεί να παρευρεθεί στη στέψη του πατέρα του τον Μάιο.

Σύμφωνα με τη Guardian, ο καβγάς με τα αδέρφια του 2019 έλαβε χώρα στο σπίτι του Χάρι στο Λονδίνο, όταν ο Γουίλιαμ αποκάλεσε τη Μέγκαν «δύσκολη», «αγενή» και «άξεστη», κάτι που ο Χάρι είπε ότι ακουγόταν σαν «το αφήγημα του Τύπου» για τη σύζυγό του.

«Με έπιασε από το γιακά, καταστρέφοντας το κολιέ μου και με χτύπησε στο πάτωμα», έγραψε ο πρίγκιπας Χάρι, σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Προσγειώθηκα στο μπολ του σκύλου, το οποίο ράγισε κάτω από την πλάτη μου, με τα κομμάτια να με κόβουν. Ξάπλωσα εκεί για μια στιγμή, ζαλισμένος, μετά σηκώθηκα στα πόδια μου και του είπα να φύγει», συνεχίζει.

Στη συνέχεια ο Γουίλιαμ προκάλεσε τον μικρότερο αδερφό του να απαντήσει, αλλά ο Χάρι αρνήθηκε. Ο Γουίλιαμ επέστρεψε αργότερα στη σκηνή, «δείχνοντας μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη», έγραψε ο Χάρι, σύμφωνα με το απόσπασμα, με τον αδερφό του να του ζητά να μην πει στη Μέγκαν ότι του είχε «επιτεθεί».

Από την αποχώρησή τους, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ, όπως είναι επίσημα γνωστό το ζευγάρι, έχουν ασκήσει έντονη κριτική στους Ουίνδσορ και τη βρετανική μοναρχία, η οποία περιλάμβανε κατηγορίες για ρατσισμό, τις οποίες ο ίδιος ο Γουίλιαμ απέρριψε.

Τον περασμένο μήνα, το ντοκιμαντέρ τους έξι μερών στο Netflix, το οποίο προσέλκυσε έναν αριθμό θεατών-ρεκόρ, πρόβαλλε νέες κατηγορίες, όπως ότι ο Γουίλιαμ ούρλιαξε στον Χάρι κατά τη διάρκεια μιας συνόδου κορυφής για να συζητήσουν το μέλλον του.

Η κύρια κριτική από τον Χάρι και τη Μέγκαν είναι ότι οι βασιλικοί βοηθοί όχι μόνο αρνήθηκαν να απαντήσουν στην εχθρική, ανακριβή κάλυψη του Τύπου, αλλά ήταν συνένοχοι στη διαρροή αρνητικών ιστοριών για να προστατεύσουν άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, κυρίως τον Γουίλιαμ.

«Δεν ξέρω πώς η σιωπή θα κάνει τα πράγματα καλύτερα», είπε ο Χάρι στο κλιπ της Πέμπτης στο ITV.

Ερωτηθείς γιατί εισέβαλε στην ιδιωτική ζωή της οικογένειάς του, κάτι που είχε διαφωνήσει, απάντησε: «Αυτή θα είναι η κατηγορία από τον κόσμο που δεν καταλαβαίνει ή δεν θέλει να πιστέψει ότι η οικογένειά μου έχει ενημερώσει τον Τύπο. “

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σύνταγμα: Επίθεση από Κασσελάκη κατά Μητσοτάκη και Κυβέρνησης

Τέμπη: Συμπληρωματική δειγματοληψία ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων

Υπουργός Ανάπτυξης Βελγίου: Ήρθε η ώρα για κυρώσεις στο Ισραήλ

Τσεχία: Σύγκρουση αμαξοστοιχιών με 4 νεκρούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα