ΑΘΗΝΑ
04:37
|
20.04.2024
Για ένα 24ωρο λόγω της εορτής των Χριστουγέννων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατάπαυση του πυρός προκειμένου να μπορέσουν οι Ορθόδοξοι να παρακολουθήσουν τις λειτουργίες της παραμονής και της ημέρας των Χριστουγέννων, ζήτησε από τις αντιμαχόμενες πλευρές ο πνευματικός ηγέτης της Ρωσίας Πατριάρχης Κύριλλος.

«Εγώ, ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλος, καλώ όλα τα μέρη που εμπλέκονται στην εσωτερική σύγκρουση σε μια εκεχειρία των Χριστουγέννων από τις 12:00 μ.μ. ώρα Μόσχας στις 6 Ιανουαρίου έως τις 12:00 π.μ. στις 7 Ιανουαρίου, ώστε οι Ορθόδοξοι να μπορούν να εκκλησιαστούν και να παρακολουθήσουν τις ακολουθίες την παραμονή και την ημέρα των Χριστουγέννων», αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Από την πλευρά του, ο σύμβουλος του Προέδρου της Ουκρανίας Μικαΐλο Ποντόλιακ, μέσω Twitter απέρριψε την πρόταση του Ρώσου προκαθήμενου, χαρακτηρίζοντάς την «προπαγανδιστική κυνική παγίδα».

Υπενθυμίζεται ότι τα Χριστούγεννα εξακολουθούν να εορτάζονται από τους πιστούς της Ρωσικής Εκκλησίας στις 7 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το Παλαιό Ημερολόγιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα