ΑΘΗΝΑ
23:50
|
27.04.2024
Είναι μόλις το πέμπτο μουσικό γκρουπ που τιμάται με έκδοση γραμματοσήμου, μετά από τους Beatles, τους Pink Floyd, τους Queen και τους Rolling Stones.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια συλλεκτική σειρά γραμματοσήμων με το εμβληματικό heavy metal συγκρότημα Iron Maiden αποφάσισαν να τυπώσουν τα Βρετανικά Ταχυδρομεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα «TheGuardian» η σειρά θα αποτελείται από 12 γραμματόσημα και θα διατεθεί προς πώληση στις 12 Ιανουαρίου. Οκτώ από αυτά θα απεικονίζουν τις εμφανίσεις του συγκροτήματος, ενώ μία ξεχωριστή έκδοση με 4 γραμματόσημα θα απεικονίζει την διάσημη μασκότ τους, Έντι.

Είναι μόλις το πέμπτο μουσικό γκρουπ που τιμάται με έκδοση γραμματοσήμου, μετά από τους Beatles, τους Pink Floyd, τους Queen και τους Rolling Stones.

Οι εικόνες που χρησιμοποιούνται στη συλλογή κυμαίνονται από το 1980 έως το 2018 και περιλαμβάνουν μια φωτογραφία από τη συναυλία τους το 1983 στο Χάμερσμιθ και μια συναυλία του 2008 στο στάδιο Twickenham.

Υπάρχουν επίσης ομαδικά πλάνα, όπως ένα από τους Ντέιβ Μάρει, Μπρους Ντίκινσον και Τζάνικ Γκερς στο Ρίο ντε Τζανέιρο, τον Ιανουάριο του 2001.

Ένα γραμματόσημο του Έντι δείχνει μια εικόνα από το εξώφυλλο του πρώτου άλμπουμ του συγκροτήματος, ενώ μια άλλη τον απεικονίζει ως πολεμιστή Σαμουράι που απηχεί το εξώφυλλο του τελευταίου άλμπουμ.

Τα οκτώ γραμματόσημα της μπάντας κοστολογούνται £11,70 και τα τέσσερα του Eddie £5,60.

Και τα δύο σετ έχουν ένα μείγμα από γραμματόσημα και των δύο κατηγοριών και θα είναι διαθέσιμα από τις 12 Ιανουαρίου. Άλλα αντικείμενα κυκλοφορούν ως μέρος της συλλογής, συμπεριλαμβανομένων καρτ-ποστάλ.

Το ιδρυτικό μέλος και μπασίστας, Στιβ Χάρις, είπε ότι το συγκρότημα ήταν έκπληκτο με το έργο και έμειναν άφωνοι όταν είδαν τα γραμματόσημα για πρώτη φορά.

Και συνέχισε: «Φαίνονται υπέροχα και νομίζω ότι αποτυπώνουν πραγματικά την ουσία και την ενέργεια των Maiden. Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι που η Royal Mail επέλεξε να τιμήσει την κληρονομιά του συγκροτήματος έτσι, και ξέρουμε ότι οι θαυμαστές μας θα αισθανθούν το ίδιο».

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1975 στο Λονδίνο από τον μπασίστα Στιβ Χάρις. Έχει πουλήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους με 2.500 ζωντανές εμφανίσεις σε 64 χώρες.

«Ως μπάντα που δεν έπαιξε ποτέ με τους κανόνες κανενός άλλου για περισσότερα από 40 χρόνια, είναι πολύ ευχάριστο να βλέπεις πως τους τιμά η πατρίδα τους», δήλωσε ο μάνατζερ τους Ροντ Σμόλγουντ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα