ΑΘΗΝΑ
18:16
|
24.04.2024
Το μέλλον των χειμερινών σπορ από τον Ολλανδό σκιτσογράφο Tjeerd Royaards.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άφαντο το χιόνι στις Άλπεις του 2023. Με την έλευση του νέου έτους, ο υδράργυρος άγγιξε τους 20 βαθμούς Κελσίου στο ελβετικό χειμερινό θέρετρο Αντελμπόντεν, ανατολικά της λίμνης της Γενεύης, σε υψόμετρο 1.350 μέτρων.  Η έλλειψη χιονιού είναι ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα στο Αντελμπόντεν της Ελβετίας, το οποίο θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Σκι αύριο Σάββατο (6/1), το οποίο παρακολουθούν συνήθως γύρω στους 25.000 φίλαθλοι

Ακόμη και στα 2.000 μέτρα, η θερμοκρασία ήταν πάνω από το μηδέν και ο χειμερινός τουρισμός -η «βαριά βιομηχανία» της Ελβετίας – λιώνει. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι στο μέλλον η περιοχή θα μοιάζει με το Ντουμπάι και τα χιονοδρομικά κέντρα θα προσφέρουν μόνο τεχνητό χιόνι στους λάτρεις του σκι.

Αυτό σχολιάζει με το σκίτσο στον ιστότοπο cartoon movement ο Ολλανδός, Tjeerd Royaards.

Σεζόν Σκι 2048: Καλώς ήρθατε στις Άλπεις!

Παρόμοιο και το σκεπτικό του Βρετανού σκιτσογράφου MATT που λέει στη λεζάντα: «Πήγαμε για σκι στις Άλπεις αλλά δεν είχε χιόνι. Έπεσα από την ξαπλώστρα κάνοντας ηλιοθεραπεία!»

Οι ειδικοί πάντως επισημαίνουν πως ο καλοκαιρινός καιρός μέσα στο χειμώνα δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη αφού έχουν προειδοποιήσει ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη θα προκαλέσει θερμότερους και υγρότερους χειμώνες. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η «πορτοκαλί» Ελλάδα: Η σκόνη της Σαχάρας κατάπιε την Αθήνα

Ο καιρός σήμερα: Επιμένει η σκόνη, μποφόρ στο Αιγαίο

Το στοίχημα του Μακρόν για μία βουτιά στον…Σηκουάνα

Χανιά: 112 για φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα