ΑΘΗΝΑ
07:49
|
23.05.2024
Κάλεσμα σε πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση την Τρίτη με μοτοπορεία προς το Υπουργείο Πολιτισμού για την ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος που εκμηδενίζει τα πτυχία των Καλλιτεχνικών Σχολών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με νέες κινητοποιήσεις ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα 85/22 που επιχειρεί να εκμηδενίσει τα πτυχία των αποφοίτων των Καλλιτεχνικών Σχολών επανέρχονται σύσσωμοι οι καλλιτέχνες και καλούν σε μοτοπορεία προς το Υπουργείο Πολιτισμού που θα ξεκινήσει από το Πεδίο του Άρεως στις 11:30 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, προκηρύσσοντας παράλληλα μαζικές στάσεις εργασίας. 

«Οι ριζικές δυσμενείς αλλαγές που προμηνύονται από τις αποφάσεις της κυβέρνησης και το ΠΔ 85/2022, θα μας βρουν αντίθετους. Η αρχή δόθηκε με μια κινητοποίηση στις 23 Δεκεμβρίου στο Υπουργείο Εσωτερικών και συνέχισε πιο δυναμικά στις 27 Δεκεμβρίου στο Υπουργείο Πολιτισμού. Τώρα, κλιμακώνουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την δράση μας στις 10 Ιανουαρίου και διαδηλώνουμε στο Υπουργείο Παιδείας» σημειώνει σε ανακοίνωσή του  το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), ανακοινώνοντας στάση εργασίας σε όλες τις πρόβες, τις παραστάσεις, τα μαθήματα, τα γυρίσματα, τα studio και τα εργαστήρια από τις 11:30 το πρωί ως τις 14:30 το μεσημέρι.  

«Ζητάμε εδώ και τώρα να αποσυρθούν από το Προεδρικό Διάταγμα οι αναφορές στις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό και να επανέλθουν τα επαγγέλματα μας, στο καθεστώς ΤΕ για όλους (ή ΠΕ για όσους κλάδους ίσχυε). Απώτερος στόχος παραμένει η δημιουργία νέου Νομοθετικού Πλαισίου, το οποίο θα περιλαμβάνει ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Εκπαίδευσης και λύση στο διαχρονικό πρόβλημα της αντιστοίχισης των πτυχίων σε ενιαία δημόσια καλλιτεχνική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες» σημειώνει από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ).

«Ο καλλιτεχνικός κόσμος όλης της χώρας ζητάει την έμπρακτη και ουσιαστική αναγνώριση της αξίας της καλλιτεχνικής του παιδείας και των επαγγελματικών κεκτημένων του, στο βαθμό που τους αξίζει» καταλήγουν οι καλλιτέχνες. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φοιτητικές εκλογές: Πρωτιά για ΠΚΣ-Καταποντισμός της ΔΑΠ

Μακρόν: Μετάβαση στη Νέα Καληδονία για διάλογο εν μέσω ταραχών

Πώς θα πρέπει να είναι η επόμενη μέρα στην Παλαιστίνη

Ο καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα