ΑΘΗΝΑ
13:01
|
16.04.2024
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ πιστεύει ότι το Κίεβο απέρριψε «το χέρι του χριστιανικού ελέους» αρνούμενο την προτεινόμενη χριστουγεννιάτικη εκεχειρία της Μόσχας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ πιστεύει ότι το Κίεβο απέρριψε «το χέρι του χριστιανικού ελέους» αρνούμενο την προτεινόμενη χριστουγεννιάτικη εκεχειρία της Μόσχας, αναφέρει το πρακτορείο TASS. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η κατάσταση θα δημιουργήσει «λιγότερο πρόβλημα και πονηριά» στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

«Ένα χέρι χριστιανικού ελέους απλώθηκε στους Ουκρανούς στη μεγάλη γιορτή (τα Χριστούγεννα, που γιορτάζονται στη Ρωσία στις 7 Ιανουαρίου). Οι ηγέτες τους (του Κιέβου) το απέρριψαν. Νομίζω ότι οι περισσότεροι από τους στρατιώτες μας που συμμετέχουν στο ειδική στρατιωτική επιχείρηση ξεφύσησαν όταν άκουσαν την άρνηση <…> να παύσουν το πυρ την ημέρα των Χριστουγέννων. Λιγότερα προβλήματα και πονηριά», έγραψε ο πολιτικός την Παρασκευή στο κανάλι του στο Telegram.

Ο Μεντβέντεφ σημείωσε ότι λυπάται τους ανθρώπους που στερήθηκαν την ευκαιρία να πάνε στην εκκλησία. «Αλλά τα γουρούνια δεν έχουν πίστη και έμφυτη αίσθηση ευγνωμοσύνης. Καταλαβαίνουν μόνο την ωμή βία», σημείωσε.

Την Πέμπτη, η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου ανέφερε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή να επιβληθεί καθεστώς κατάπαυσης του πυρός σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης από τις 12:00 στις 6 Ιανουαρίου έως τις 24:00 της 7ης Ιανουαρίου. , ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Στρατηγός Σεργκέι Σόιγκου εξέδωσε αντίστοιχη εντολή. Με τη σειρά τους, οι ουκρανικές αρχές αντέδρασαν αρνητικά στην ιδέα της κατάπαυσης του πυρός για τα Χριστούγεννα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Νεμπένζια: Υποκρισία η έκτακτη συνεδρίαση του ΟΗΕ για τα αντίποινα του Ιράν στο Ισραήλ

Διεθνής Σύνοδος για το Σουδάν στο Παρίσι

Ξεκαθάρισμα… διαφορών Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν στη Χάγη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα