ΑΘΗΝΑ
18:28
|
06.05.2024
Πανηγυρισμοί Θεοδωρικάκου για επέκταση εκατοντάδων χιλιομέτρων του φράχτη στον Έβρο και στο βάθος προεκλογικές μεθοδεύσεις συσπείρωσης της δεξιάς και ακροδεξιάς μερίδας των ψηφοφόρων της κυβέρνησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να απευθυνθεί στα ξενοφοβικά αντανακλαστικά των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο των προεκλογικών μεθοδεύσεων συσπείρωσης της δεξιάς και ακροδεξιάς μερίδας του ακροατηρίου της, επέλεξε για μία ακόμη φορά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανακοινώνοντας την επέκταση του φράχτη του Έβρου καθ’ όλο το μήκος του ποταμού στα σύνορα της χώρας με την Τουρκία κατά την παρουσία του σε εκπομπή του ΣΚΑΪ το Σάββατο.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να υπερτονίσει ως «κεντρική απόφαση της κυβέρνησης» την εν λόγω επέκταση, χωρίς ωστόσο να αναφερθει στην  άρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χρηματοδοτήσει το υπέρογκου κόστους έργο, για το οποίο μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι ο επικείμενος διαγωνισμός για την ανάθεσή του θα γίνει με διαδικασίες fast track. 

«Η άμεση απόφαση που υπάρχει είναι η κατασκευή των πρώτων 35 χιλιομέτρων στο κεντρικό σημείο με προϋπολογισμό 100.000.000 ευρώ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής ‘Άμυνας. Το ΓΕΕΘΑ έχει ολοκληρώσει τη μελέτη, είμαστε απολύτως έτοιμοι και περιμένουμε την τυπική έγκριση του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να κάνουμε έναν γρήγορο και άμεσο διαγωνισμό» αποκάλυψε σε πανηγυρικό τόνο ο Τ. Θεοδωρικάκος, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για μια «κρίσιμη επιλογή» της κυβέρνησης. 

Προκειμένου μάλιστα να ενισχύσει το επιχείρημα περί αναγκαιότητας επέκτασης του φράχτη, ο υπουργός επιστράτευσε αριθμολογικά δεδομένα σχετικά με τις συλλήψεις προσφύγων και μεταναστών αλλά και διακινητών που φέρεται να έχουν πραγματοποιηθεί στα σύνορα, χωρίς κανένα σχόλιο για τις καταγγελλόμενες παράνομες επαναπροωθήσεις. «Έχει αποφασίσει το ΚΥΣΕΑ και είναι ευθύνη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να το υλοποιήσει, να κατασκευαστεί ο φράχτης σε όλο το μήκος του ποταμού Έβρου, δηλαδή στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, τα σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία, το οποίο είναι ένα μήκος συνολικό που μπορεί να κατασκευαστεί ο φράχτης, ακόμα 140 χιλιόμετρα» υπερθεμάτισε ο Τ. Θεοδωρικάκος, θριαμβολογώντας πως «τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο είναι απροσπέλαστα και για αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χαβιέρ Μιλέι: Το ζήτημα των Φόκλαντς θα κρατήσει για δεκαετίες. Καμιά σύγκρουση με Βρετανία

Υεμένη: συνελήφθησαν κατάσκοποι αμερικανοϊσραηλινής μονάδας

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα