ΑΘΗΝΑ
10:04
|
06.05.2024
Διαψεύσεις από την βουλεύτρια Άννα Ευθυμίου σχετικά με τις αποκαλύψεις Πολάκη περί παραβίασης του ασυμβίβαστου και σύναψης συμβάσεων με το Δημόσιο έναντι πολλών χιλιάδων ευρώ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ως πλήρως ανυπόστατες χαρακτηρίζει τις κατηγορίες που της  προσάπτονται περί παραβίασης του ασυμβίβαστου και σύναψης συμβάσεων με το Δημόσιο η βουλεύτρια Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, παραδεχόμενη, ωστόσο, ότι υπάρχει «σχέση εντολής με τον ΕΦΚΑ», με αποτέλεσμα να χειρίζεται υποθέσεις ως δικηγόρος κατ’ αποκοπήν, οι οποίες όπως ισχυρίζεται, είναι πλήρως κοστολογημένες και χωρίς περιθώριο κέρδους.

Υπενθυμίζεται ότι η Ά. Ευθυμίου, φέρεται να «παραβίαζε (αν και δικηγόρος) κι ΑΥΤΗ το Σύνταγμα, παρέχοντας νομικές υπηρεσίες σε σταθερή βάση προς τον ΕΦΚΑ. Συνολικό ποσό είσπραξης: 106.672€», όπως αποκάλυψε σε ανάρτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, το Σάββατο δίνοντας συνέχεια σε πρόσφατο δημοσίευμα της στήλης «Μικροπολιτικός» της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» για επικείμενες εξελίξεις στο σκάνδαλο διασπάθισης δημόσιου χρήματος από κυβερνητικά στελέχη.

«Η ανάρτηση του κ. Πολάκη είναι απολύτως ανακριβής και μάλιστα σε ύφος ανεπίτρεπτο που προσβάλει βάναυσα την προσωπικότητά μου και το ήθος μου» αναφέρει η βουλεύτρια σε ανάρτησή της, υποστηρίζοντας κατά την νομική κρίση της ίδιας και άλλων νομικών, η σχέση εντολής που διατηρεί με τον ΕΦΚΑ δεν εμπίπτει στο συνταγματικό ασυμβίβαστο.

Την ίδια ώρα, η Α. Ευθυμίου διαψεύδει τον Π. Πολάκη σχετικά με τα υπέρογκα ποσά που φέρεται να έχει λάβει ως αμοιβή, ισχυριζόμενη πως «η αμοιβή μου για κάθε υπόθεση είναι απολύτως κοστολογημένη με βάσει την ελάχιστη αμοιβή για τις παραστάσεις των δικηγόρων ενώπιον των δικαστηρίων για τη σύμπραξη τους σε εξώδικες ενέργειες και συμβάσεις» και πως το σύνολο των χρημάτων που έχει λάβει ανέρχεται σε 62.709€.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Σχεδόν 2.500 συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε κολέγια και πανεπιστήμια

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Μεξικό: Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα του Αμερικανού και των δυο Αυστραλών τουριστών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα