ΑΘΗΝΑ
09:04
|
26.04.2024
Η διεθνής ειρηνευτική αποστολή στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια απέρριψε το αίτημα του Βελιγραδίου να στείλει σερβικές δυνάμεις στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ διεθνής ειρηνευτική αποστολή στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια απέρριψε το αίτημα του Βελιγραδίου να στείλει σερβικές δυνάμεις στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο Pink TV, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

«Στην προσεκτικά σχεδιασμένη επιστολή τους που απευθυνόταν στην κυβέρνηση της Σερβίας, την οποία επίσης έλαβα, απάντησαν ότι δεν βλέπουν την ανάγκη να επιστρέψει ο σερβικός στρατός στο έδαφος του Κοσσυφοπεδίου και στα Μετόχια, επικαλούμενοι το ψήφισμα 1244 του ΣΑΗΕ», είπε. «Αλλά ανέφεραν μόνο ένα μέρος του ψηφίσματος επειδή δεν έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν [σύμφωνα με το ψήφισμα]».

«Δεν περίμενα διαφορετική απάντηση από την KFOR. Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι αν θα πάμε στο ΣΑΗΕ», είπε ο πρόεδρος. «Εάν πάμε αύριο, θα λάβουμε υποστήριξη από τη Ρωσία, θα απαιτήσει, και τι θα ακολουθήσει; Το ΣΑΗΕ θα ψηφίσει ότι δεν επιτρέπουν στον σερβικό στρατό και την αστυνομία να επιστρέψουν [στο Κοσσυφοπέδιο και Μετόχια]».

Η Σερβία πρότεινε νωρίτερα να στείλει από 100 έως 1.000 στρατιωτικούς στρατιώτες και αστυνομικούς στην περιοχή και ζήτησε την άδεια να το πράξει από την KFOR.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Οι ΗΠΑ και 17 χώρες ζητούν από τη Χαμάς να αφήσει τους ομήρους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα