ΑΘΗΝΑ
04:34
|
04.05.2024
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό κρατούμενο και επί 18 ημέρες απεργό πείνας Θάνο Χατζηαγγέλου το απόγευμα της Κυριακής στον πεζόδρομο Μεσολογγίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό κρατούμενο και επί 19 ημέρες απεργό πείνας Θάνο Χατζηαγγέλου καλεί το απόγευμα της Κυριακής (ώρα 19:00) στον πεζόδρομο Μεσολογγίου η «Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Θάνο Χατζηαγγέλου», υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως παρά την πολιτικη αναδίπλωση και τη μεταφορά του κρατουμένου στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» των φυλακών Κορυδαλλού, επί της ουσίας δεν έχει ικανοποιηθεί κανένα από τα αιτήματα του κρατουμένου και ο ίδιος συνεχίζει την απεργία πείνας.

«Μετά από 18 μέρες απεργίας πείνας και δίψας, το κράτος εξαναγκάστηκε σε αναδίπλωση της αδιάλλακτης στάσης του, απέναντι στον ανυποχώρητο αγώνα του συντρόφου. Ενώ μέχρι τις 4/1 ο γενικός γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής δήλωνε, ότι δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί το αίτημα του Θάνου Χατζηαγγέλου, στις 5/1 το πρωί με ένα πολιτικό ελιγμό υπό το βάρος της εξέλιξης της υγείας του ο ίδιος ο Παπαθανασίου δεσμεύτηκε προφορικά, ότι θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού “Άγιος Παύλος”» σημειώνει η Συνέλευση, υπενθυμίζοντας πως με ευθύνη της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών (ΚΕΜ) της οποίας προεδρεύει ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου,  ο Θ. Χατζηαγγέλου απήχθη αιφνιδιαστικά από το κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού και μεταφέρθηκε στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών τα χαράματα της 19ης Δεκεμβρίου.

Την ίδια ώρα, η Συνέλευση υπογραμμίζει ότι κανένα αίτημα του κρατουμένου δεν έχει ικανοποιηθεί μέχρι στιγμής, ενώ το νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε «είναι ένα νοσοκομείο υποστελεχωμένο, στο οποίο επικρατούν δυσμενείς συνθήκες και που χρησιμοποιείται είτε ως προθάλαμος για τη μεταφορά ενός κρατούμενου σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο είτε ως προθάλαμος για την επιστροφή σε κάποια πτέρυγα της φυλακής Κορυδαλλού. Επομένως, η μεταφορά του συντρόφου στο νοσοκομείο της φυλακής καμία σχέση δεν έχει με μία πρόθεση για καλύτερη ιατρική παρακολούθηση της επιβαρυμένης υγείας του απεργού».

«Παρότι, οι συνήγοροί του έχουν εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα ενάντια στην προφορική εισαγγελική εντολή μεταγωγής του Θάνου Χατζηαγγέλου στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, στην πραγματικότητα η εισαγγελία Πειραιά δεν έχει απαντήσει επί της προσφυγής ενάντια στο αυθαίρετο της μεταγωγής και η ΚΕΜ που πρόκειται να συνεδριάσει για την επικύρωση της μεταγωγής του, πίσω στον Κορυδαλλό (σε πτέρυγα, όχι στο νοσοκομείο) αναβάλλεται διαρκώς και δεν ξέρουμε ούτε πότε θα γίνει, ούτε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

 «Με αυτά τα δεδομένα, ο σύντροφος συνεχίζει την απεργία πείνας, θέτοντας και πάλι το σώμα του ως ανάχωμα ενάντια στην κρατική αυθαιρεσία. Οφείλουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση απέναντι στις κρατικές μεθοδεύσεις» καταλήγει η Συνέλευση αλληλεγγύης, καλώντας κάθε αλληλέγγυο άτομο στην κινητοποίηση το απόγευμα της Κυριακής. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα