ΑΘΗΝΑ
18:55
|
02.05.2024
Πυροβολισμοί από αστυνομικό στη Σερβία με δύο θύματα τραυματισμένα, εκ των οποίων ο ένας ανήλικος, την ώρα που μετέφεραν χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στόχος επίθεσης με αυτόματο όπλο έγινε εντεκάχρονο αγόρι την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου ενώ  περπατούσε σε δρόμο της πόλης Γκοτοβούσα (Gotovuša) της Σερβίας, την ώρα που η χώρα ετοιμαζόταν να γιορτάσει τα Χριστούγεννα (σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο), με τον φερόμενο ως δράστη να αποκαλύπτεται πως  είναι μέλος των δυνάμεων ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του solidarite-kosovo.org.

Ειδικότερα, ο 11χρονος Στέφαν Στογιάνοβιτς  (Stefan Stojanović) και ο ξάδελφός του, Μίλος Στογιάνοβιτς, ηλικίας 21 ετών, τραυματίστηκαν στα άνω άκρα από πυροβολισμούς που δέχτηκαν την ώρα που περπατούσαν στον δρόμο κρατώντας τα αποξηραμένα κλαδιά βελανιδιάς «μπαντνιακ» (badnjak) που οι Σέρβοι παραδοσιακά κόβουν την παραμονή των Χριστουγέννων.

Τα δύο θύματα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και φαίνεται πως δεν αντιμετωπίζουν κίνδυνο για τη ζωή τους, ωστόσο παραμένει ορατό το ενδεχόμενο μόνιμης βλάβης. 

Ο 33χρονος αλβανικής καταγωγής φερόμενος ως δράστης, ο οποίος αφού άνοιξε πυρ διέφυγε με αυτοκίνητο, φέρεται να είναι ιδιαίτερα γνωστός στις αστυνομικές αρχές, με την ιδιότητα του μέλους τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αλβανικών αρχών στην Πρίστινα, ο άνδρας είναι «μέλος των δυνάμεων ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου, υπεύθυνος για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης» ενώ ο πατέρας του ήταν μέλος του UCK, της αλβανικής τρομοκρατικής πολιτοφυλακής που ήταν υπεύθυνη για την εθνοκάθαρση 250.000 Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου και την καταστροφή 150 εκκλησιών και μοναστηριών το 1998-1999.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μ. Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισης ασκεί ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Μηχανική βλάβη στο πλοίο Power Jet: Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών από Μ. Παρασκευή ως Τετάρτη Πάσχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα