ΑΘΗΝΑ
16:06
|
17.06.2024
Η Ψηφιακή Κάρτα ΔΥΠΑ αποτελεί το τέταρτο έγγραφο που εντάσσεται στο Gov.gr Wallet. Αντικαθιστά πλήρως την παλιά κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η νέα ψηφιακή κάρτα ανεργίας, κάρτα ΔΥΠΑ (Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης) είναι από σήμερα διαθέσιμη μέσω της εφαρμογής για έξυπνα κινητά τηλέφωνα, gov.gr. wallet.

Σε ανακοίνωση των αρμόδιων υπουργείων Εργασίας-Κοινωνικών Υποθέσεων  και Ψηφιακής Διακυβέρνησης αλλά και της «Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης» (ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ) αναφέρεται πως πλέον οι πολίτες που αναζητούν εργασία και είναι εγγεγραμμένοι στο «Ψηφιακό Μητρώο» της ΔΥΠΑ μπορούν να αποθηκεύουν σε κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και άλλες φορητές συσκευές τη νέα ψηφιακή κάρτα και να τη χρησιμοποιούν ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση στις παροχές που δικαιούνται. Αναφέρεται μεταξύ άλλων πως:

«Η νέα Ψηφιακή Κάρτα ΔΥΠΑ σηματοδοτεί την κατάργηση της έντυπης μορφής της κάρτας ανεργίας. Η κάρτα είναι διασυνδεδεμένη με το Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ και ενημερώνεται καθημερινά από αυτό. Εξασφαλίζεται, έτσι, σαφήνεια για το ποιος δικαιούται ποιες παροχές, σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος 4921/2022 “Δουλειές Ξανά”».

Ειδικότερα, σκανάροντας την Ψηφιακή Κάρτα ΔΥΠΑ από το Gov.gr Wallet, θα είναι εύκολα επαληθεύσιμο το είδος των παροχών, επιδομάτων, βοηθημάτων ή διευκολύνσεων, που θα δικαιούται ο εκάστοτε κάτοχός της.

ΔΥΠΑ: «Ποδαρικό» από Δευτέρα 9/1 στη νέα ψηφιακή κάρτα ανεργίας

Η Ψηφιακή Κάρτα ΔΥΠΑ αποτελεί το τέταρτο έγγραφο που εντάσσεται στο Gov.gr Wallet. Υπενθυμίζεται ότι, από τον Ιούλιο 2021, είναι διαθέσιμα το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και το δίπλωμα οδήγησης, ενώ, τον περασμένο Νοέμβριο, προστέθηκε η Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας.

Η προσθήκη της Ψηφιακής Κάρτας Αναπηρίας πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Η υλοποίηση έγινε από Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ-GRNET), εποπτευόμενο φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οι πολίτες μπορούν να εγκαθιστούν την εφαρμογή Gov.gr Wallet, μέσω του wallet.gov.gr. Μέχρι στιγμής, στην εφαρμογή έχουν αποθηκευτεί περισσότερα από 930.000 δελτία αστυνομικής ταυτότητας, 760.000 διπλώματα οδήγησης και 5.900 κάρτες αναπηρίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας

«Δεν αποδεικνύονται» όσα αναφέρει το BBC, λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Στίβεν Φράι: Η αφαίρεση των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι σαν να έκλεβαν οι Ναζί την Αψίδα του Θριάμβου

Κουλέμπα: Απαραίτητος ο διάλογος με τη Ρωσία για τον τερματισμό της σύγκρουσης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα