ΑΘΗΝΑ
23:54
|
03.05.2024
Η στάση εργασίας, που αφορά πρόβες, παραστάσεις, μαθήματα, γυρίσματα, studio, εργαστήρια, θα διαρκέσει από τις 11:30 ως τις 14:30.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό αύριο θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η στάση εργασίας, που αφορά όλες τις πρόβες, τις παραστάσεις, τα μαθήματα, τα γυρίσματα, τα studio, τα εργαστήρια, θα διαρκέσει από τις 11:30 έως τις 14:30.

Στη στάση εργασίας συμμετέχουν με αποφάσεις τους η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, προκειμένου να διευκολύνουν τους εκπαιδευτικούς καλλιτεχνικών μαθημάτων να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Στην Αθήνα, καλείται συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως στις 11:30 που θα ακολουθηθεί από μοτοπορεία προς το υπουργείο Παιδείας. Όσοι συμμετέχοντες κινηθούν με τον ηλεκτρικό ή τον προαστιακό, καλούνται να κατεβαίνουν στη στάση Νερατζιώτισσα, ενώ πούλμαν για τη μετακίνηση προς το υπουργείο Παιδείας θα υπάρχει και στο Πεδίον του Άρεως.

Στη Θεσσαλονίκη, καλείται συγκέντρωση στις 12:00 στο Άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), οι καλλιτέχνες όλης της χώρας, όλων των ειδικοτήτων θεάτρου, κινηματογράφου, χορού, μουσικής, ζητούν εδώ και τώρα να αποσυρθούν από το Προεδρικό Διάταγμα οι αναφορές στις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό και να επανέλθουν τα επαγγέλματα τους στο καθεστώς ΤΕ για όλους (ή ΠΕ για όσους κλάδους ίσχυε).

Όπως σημειώνει η ΠΟΘΑ:

«Κόντρα στην υποβάθμιση των σπουδών μας και την περαιτέρω περιθωριοποίηση του κλάδου μας, συνθήκες που απορρέουν από το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022, υπερασπιζόμαστε το κύρος της καλλιτεχνικής μας εκπαίδευσης και τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Η πολιτεία ν’ αναγνωρίσει έμπρακτα ότι είμαστε επαγγελματίες απόφοιτοι πολυετών απαιτητικών και εξειδικευμένων σπουδών και όχι  αμφισβητούμενων Κολεγίων ή Φροντιστηριακών ιδρυμάτων. Απώτερος στόχος παραμένει η δημιουργία νέου Νομοθετικού Πλαισίου, το οποίο θα περιλαμβάνει ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και λύση στο διαχρονικό πρόβλημα της αντιστοίχισης των πτυχίων. Τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που μας δημιουργεί η απουσία αντιστοίχισης των πτυχίων μας είναι αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας. Τώρα ήρθε η στιγμή που πρέπει ν’ αναλάβει  την ευθύνη της.

Ο καλλιτεχνικός κόσμος όλης της χώρας ζητάει την έμπρακτη και ουσιαστική αναγνώριση της αξίας της καλλιτεχνικής του παιδείας και των επαγγελματικών κεκτημένων του, στο βαθμό που τους αξίζει».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα