ΑΘΗΝΑ
14:38
|
05.06.2023
Ο κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμών Πέτρος Φιλιππίδης χρειάστηκε οκτώ ώρες μέχρι να ολοκληρώσει την απολογία του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χρειάστηκαν περίπου οκτώ ολόκληρες ώρες προκειμένου να ολοκληρώσει την απολογία του σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας ο γνωστός ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης που κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού κατά γυναικών συναδέλφων του.

Υποστήριξε πως δεν είναι ούτε βιαστής, ούτε διεστραμμένος κάνοντας λόγο για «πλεκτάνη» που εξυφαίνεται εναντίον του. Ισχυρίστηκε πως κάθεται «άδικα» στο εδώλιο του κατηγορουμένου προχωρώντας στη συνέχεια στην πολύωρη «από καρδιάς» απολογία του, την οποία «χρωμάτισε» άλλοτε με κλάματα, ενίοτε με ψίθυρους και μερικές φορές με ανεβασμένους τόνους.

Τόνισε πως πλέον ο ίδιος και η οικογένειά του έχουν καταστραφεί οικονομικά, μπροστά στο γιο και τη σύζυγό του που είχαν προσέλθει στη δικαστική αίθουσα για να τον στηρίξουν.

Υποστήριξε πως σε βάρος του υπάρχει ένα «οργανωμένο σχέδιο», αποποιούμενος εν συνεχεία την επαγγελματική ιδιότητα του ηθοποιού και του σκηνοθέτη θεωρώντας πως είναι προδομένος «από φίλους και συναδέλφους».

«Εμένα με έβγαλαν από το θέατρο. Δεν λέω ότι δεν μου στοιχίζει. Από την καρδιά και τη μνήμη του κόσμου δεν θα με βγάλουν ποτέ. Εκεί δεν μπορούν να μπουν ό,τι απόφαση κι αν βγάλετε. Εγώ είμαι αγαπητός».

Υποστήριξε πως ανάμεσα σε αυτούς που τον κατηγορούν και μιλούν εναντίον του είναι «άνθρωποι και έχουν μιλήσει χωρίς να με ξέρουν».

«Με είπαν μ…κα ,με είπαν βιαστή, αληταρά, ελεεινό και τρισάθλιο… Δεν είμαι βιαστής. Δεν είχα κανένα λόγο να είμαι βιαστής» είπε.

«Είμαι χορτάτος από έρωτα. Δεν είχα κανένα λόγο και κανένα κίνητρο να κάνω τίποτα από όλα αυτά. Δεν ξέρω πώς να το πω…».

«Άπιστος σύζυγος ήμουν. Βιαστής δεν είμαι» ανέφερε κλαίγοντας.

Κατέληξε δε λέγοντας:«Δεν αντέχω άλλο. Θέλω να πάω σπίτι μου. Επιτρέπεται 60 χρόνων άνθρωπος να κλαίω εδώ μπροστά σας; Κάντε ότι θέλετε…».

Η απολογία του Φιλιππίδη έγινε  περίπου 11 μήνες αφότου οι συνάδελφοί του Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη τον κατήγγειλαν για βιασμό και απόπειρα βιασμού.

Την Παρασκευή ο κατηγορούμενος θα ακούσει από την εισαγγελέα της Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου εάν τον θεωρούν ένοχο ή όχι για όσα του καταλογίζουν οι κατήγοροι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Περισσότερα από 1.000 παιδιά έχουν σκοτωθεί από το Ισραήλ στη Γάζα σε 5 πολέμους

ΗΠΑ: Μικρό αεροπλάνο συνετρίβη στη Βιρτζίνια

Τεράστια αμμοθύελλα έπληξε την Αίγυπτο – Τέσσερις νεκροί

Αφγανιστάν: Εξήντα κορίτσια νοσηλεύονται μετά από δηλητηρίαση στο σχολείο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα