ΑΘΗΝΑ
01:49
|
19.05.2024
Η απαγόρευση της σημαίας σε δημόσιους χώρους έρχεται μια βδομάδα μετά την απελευθέρωση Παλαιστίνιου κρατούμενου στις ισραηλινές φυλακές από το 1983.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο νέος ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, δήλωσε την Κυριακή ότι έδωσε εντολή στην αστυνομία να αφαιρέσει τις παλαιστινιακές σημαίες από τους δημόσιους χώρους.

Η ισραηλινή νομοθεσία δεν απαγορεύει τις παλαιστινιακές σημαίες, αλλά η αστυνομία και οι στρατιώτες έχουν το δικαίωμα να τις αφαιρέσουν σε περιπτώσεις που κρίνουν ότι υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια τάξη.

Η οδηγία του Μπεν Γκβιρ, ο οποίος ηγείται ενός υπερεθνικιστικού κόμματος στη νέα κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ως υπουργός επιβλέπει την αστυνομία, φαίνεται να ακολουθεί σκληρή γραμμή απαιτώντας την απομάκρυνσή τους.

Αυτή η πράξη απαγόρευσης έρχεται μετά την απελευθέρωση την περασμένη εβδομάδα ενός μακροχρόνιου Παλαιστίνιου κρατούμενου, που καταδικάστηκε για απαγωγή και δολοφονία ενός Ισραηλινού στρατιώτη το 1983, ο οποίος κυμάτισε μια παλαιστινιακή σημαία ενώ δεχόταν την υποδοχή ενός ήρωα στο χωριό του στο βόρειο Ισραήλ.

Ο Μπεν Γκβιρ, σε δήλωσή του, ανέφερε ότι το ανέμισμα της παλαιστινιακής σημαίας είναι πράξη υποστήριξης της τρομοκρατίας.

«Δεν μπορεί οι παραβάτες να κυματίζουν τρομοκρατικές σημαίες, να υποκινούν και να ενθαρρύνουν την τρομοκρατία, γι’ αυτό διέταξα την αφαίρεση των σημαιών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία από τον δημόσιο χώρο και να σταματήσει η υποκίνηση κατά του Ισραήλ», είπε ο υπερεθνικιστής υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ.

Οι Άραβες στο Ισραήλ αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα πέμπτο του πληθυσμού και οι περισσότεροι είναι απόγονοι Παλαιστινίων που παρέμειναν στο νεοϊδρυθέν κράτος μετά τον πόλεμο ανεξαρτησίας του 1948.

Έχουν συζητήσει επί μακρόν τη θέση τους στην πολιτική του Ισραήλ, εξισορροπώντας την παλαιστινιακή τους κληρονομιά με την ισραηλινή τους ιθαγένεια, με πολλούς να ταυτίζονται ως ή με τους Παλαιστίνιους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα