ΑΘΗΝΑ
05:52
|
19.04.2024
Συγκεντρώνονται στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 12 το μεσημέρι, ζητώντας να μπει τέλος στην κοροϊδία της κυβέρνησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κινητοποίηση στην Αθήνα με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιούν σήμερα οι ρητινοκαλλιεργητές και οι δασεργάτες της πυρόπληκτης βόρειας Εύβοιας, απαιτώντας να μπει τέλος στην κοροϊδία της κυβέρνησης και να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματά τους.

Στο πλευρό τους το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, το οποίο με απόφασή του κήρυξε 24ωρη απεργία στις 9 Γενάρη για τους δασεργάτες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εργασίας για την αποκατάσταση του δάσους, διευκολύνοντας τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση.

«Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι! Ενάμιση σχεδόν χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά, που με ευθύνη της κυβέρνησης έκαψε τον τόπο μας ολοκληρωτικά και μας άφησε χωρίς αντικείμενο εργασίας, και παρά τις διαβεβαιώσεις, το 70% των πυρόπληκτων ρετσινάδων και δασεργατών βρίσκονται ακόμα χωρίς μεροκάματο», τονίζει σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών Εύβοιας, χαρακτηρίζοντάς «λόγια του αέρα» τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης και «βρωμιές» τις αναφορές ότι για τις καθυστερήσεις ευθύνονται οι ίδιοι οι ρετσινάδες και δασεργάτες.

«Θα συνεχίσουμε δυναμικά τον αγώνα για να μείνουμε στον τόπο μας!», τονίζουν οι ρητινοκαλλιεργητές που διεκδικούν:

Να ξεκινήσει άμεσα ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος χωρίς άλλες καθυστερήσεις και να εξασφαλιστεί η άμεση εξόφληση όλων των δεδουλευμένων όπως ορίζει η σύμβαση.

Να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα όλοι οι δασεργάτες- υλοτόμοι που δεν είχαν ενασχόληση με την ρητίνευση.

Να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα και οι νέοι ρετσινάδες.

Να γίνει αλλαγή της ιδιότητας μας στην σύμβαση εργασίας και χαρακτηριστούμε δασεργάτες και τα ένσημά μας να είναι δασεργατικά ά κλάσης βαρέα και ανθυγιεινά όπως αρμόζει για μια δουλειά με τέτοιες συνθήκες.

Να εξασφαλιστεί η μετακίνηση, ο ρουχισμός ασφαλείας και τα απαραίτητα εργαλεία για όλους τους εργαζόμενους.

Αύξηση της τιμής πώλησης και επιδότησης της ρητίνης για να μην ερημώσουν κ άλλο τα χωριά μας.

Αναβάθμιση της ασφαλιστικής κλάσης των ενσήμων για τους ρετσινάδες (είναι απαράδεκτο με πλήρη σύνταξη, ένας ρετσινάς να πληρώνεται 420 ευρώ)

Μέτρα τώρα αντιπυρικής προστασίας στο δάσος που δεν κάηκε αλλά και στο καμένο για να μην χαθεί οριστικά.

Ίση μεταχείριση σε όλους τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα από τα αρμόδια δασαρχεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα