ΑΘΗΝΑ
22:20
|
08.05.2024
Από το κακό στο χειρότερο το δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας που εν μέσω χειμώνα και έξαρσης της γρίπης δεν έχει πια κλίνες για τους ασθενείς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (NHS) σκοπεύει να αρχίσει να παραπέμπει χιλιάδες ασθενείς σε οίκους φροντίδας και σε άλλους ιδιωτικούς χώρους υγείας τις επόμενες εβδομάδες, σε μια προσπάθεια να ελευθερώσει τα απελπιστικά απαραίτητα νοσοκομειακά κρεβάτια καθώς η χώρα βιώνει έναν από τους πιο σκληρούς χειμώνες των τελευταίων ετών.

Η κρατική υπηρεσία υγείας, η οποία παρέχει δωρεάν περίθαλψη σε όλο τον πληθυσμό και μέχρι πρόσφατα αποτελούσε πηγή υπερηφάνειας για πολλούς Βρετανούς, βρίσκεται υπό πίεση μετά από χρόνια σχετικής ανεπαρκούς επένδυσης, τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού και την απεργία από το προσωπικό πρώτης γραμμής για μισθολογικά θέματα.

Ορισμένοι ασθενείς νοσηλεύονται σε διαδρόμους και τα ασθενοφόρα περιμένουν σε ουρά έξω από τα νοσοκομεία για να παραδώσουν τους ασθενείς σε πτέρυγες έκτακτης ανάγκης, καθώς γιατροί και νοσοκόμες αγωνίζονται να εξιτήριο τους ασθενείς εν μέσω έλλειψης προσωπικού και κλινών.

Η κυβέρνηση ανέφερε σε δήλωσή της ότι θα διαθέσει έως και 200 εκατομμύρια λίρες (242 εκατομμύρια δολάρια) πρόσθετης χρηματοδότησης στην Αγγλία για την αγορά θέσεων βραχυχρόνιας περίθαλψης, που θα επιτρέψουν στους ασθενείς που οι γιατροί κρίνουν ότι έχουν χαμηλές ιατρικές ανάγκες να φροντίζονται έξω από το νοσοκομείο και 50 εκατομμύρια λίρες για τη βελτίωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων.

Η δήλωση δεν ανέφερε εάν το NHS στη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία θα διέθετε επίσης περισσότερα κεφάλαια σε κρεβάτια φροντίδας.

Ο στόχος της απόρριψης ορισμένων ασθενών σε άλλα περιβάλλοντα είναι η αναβίωση μιας πρακτικής που χρησιμοποιούσε το NHS στην Αγγλία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν τα νοσοκομεία προσπαθούσαν να καθαρίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα κρεβάτια για χρήση από ασθενείς με κορονοϊό.

«Το NHS βρίσκεται υπό τεράστια πίεση από τον κορονοϊό και τη γρίπη, και εκτός από την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων που προκαλούνται από την πανδημία, τον Strep A και τις επερχόμενες απεργίες, αυτός ο χειμώνας αποτελεί μια ακραία πρόκληση», δήλωσε ο Στιβ Μπάρκλεϊ, υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Μπάρκλεϊ θα μιλήσει σήμερα στη Βουλή των Κοινοτήτων για να προωθήσει νέα μέτρα για τη μείωση των πιέσεων που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η μείωση των λιστών αναμονής στα νοσοκομεία ήταν μία από τις πέντε προτεραιότητές του για τη Βρετανία φέτος. Είπε ότι αυτός ο στόχος μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο για να επιτευχθεί από κάποιους άλλους.

Η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει πρόσθετη χρηματοδότηση για το NHS και την κοινωνική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένων 500 εκατομμυρίων λιρών (600 εκατομμυρίων δολαρίων) για εξιτήριο ασθενών, αν και το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα είπε ότι τα χρήματα δεν έχουν φτάσει ακόμη στην πρώτη γραμμή και έρχονται πολύ αργά για να κάνουν τη διαφορά.

Οι στατιστικές των υπηρεσιών υγείας έδειξαν ότι περισσότερες από εννέα στις 10 κλίνες στα νοσοκομεία ήταν κατειλημμένες την εβδομάδα μέχρι την Πρωτοχρονιά, με 13.000 κρεβάτια την ημέρα να καταλαμβάνονται από ασθενείς που ήταν ιατρικά ικανοί να πάρουν εξιτήριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Σημαντική καινοτομία στη βιολογία με το σύστημα AlphaFold3

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα