ΑΘΗΝΑ
17:19
|
29.03.2023
Η απολογία του κατηγορούμενου για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού Πέτρου Φιλιππίδη, ενδέχεται να μην ολοκληρωθεί σήμερα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δική του εκδοχή για τις ειδεχθείς κατηγορίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος (έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος τριών γυναικών συναδέλφων του) δίνει σήμερα μέσα από την απολογία του ο Πέτρος Φιλιππίδης, δέκα μήνες μετά από την έναρξη της πολύκροτης όσο και επεισοδιακής δίκης του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Μετά από μια δεκάμηνη δικαστική διαδικασία, ο επιφανής σε κωμικούς ρόλους ηθοποιός αναμένεται σήμερα να κληθεί να αντικρούσει τις μαρτυρίες τριών συναδέλφων του που τον καταγγέλλουν για σεξουαλική βία.

Η απολογία του κατηγορουμένου αναμένεται να κινηθεί στην ίδια υπερασπιστική γραμμή που είχε χαράξει από την πρώτη μέρα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας οι εν λόγω καταγγελίες. Δηλαδή θα υποστηρίξει ότι υφίσταται κίνητρο κατασυκοφάντησής του προκειμένου οι καταγγέλλουσες να αποκτήσουν οι ίδιες δημοσιότητα και από την άλλη να βλάψουν την υπόληψή του ως καλλιτέχνη και οικογενειάρχη.

Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, ο ηθοποιός φέρεται να βίασε μία συνάδελφο του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές, καθώς και να αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014. Σε δύο από τις περιπτώσεις οι πράξεις τελέστηκαν μέσα στο καμαρίνι του, όπου για επαγγελματικούς λόγους βρέθηκαν εκεί οι συνάδελφοι του, ενώ στην τρίτη περίπτωση επιχείρησε να βιάσει συνάδελφο του μέσα στο αυτοκίνητο του, μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε με την άνεργη, τότε, παθούσα.

Οι τρεις ηθοποιοί που κατηγορούν τον Πέτρο Φιλιππίδη κατέθεσαν στο δικαστήριο, είτε δημόσια, είτε κεκλεισμένων των θυρών, ενώ από την αρχή της δίκης στο πλευρό τους βρίσκονται πολλοί συνάδελφοι τους. Στο δικαστήριο κατέθεσαν επίσης αρκετοί ηθοποιοί περιγράφοντας, είτε συγκεκριμένα γεγονότα, είτε αναφερόμενοι σε στοιχεία του χαρακτήρα του κατηγορούμενου ηθοποιού. Μεταξύ αυτών η Κάτια Δανδουλάκη, η Εβελίνα Παπούλια, ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας.

Στο πλευρό του Πέτρου Φιλιππίδη βρίσκονται από την πρώτη ημέρα της δίκης η σύζυγος και ο γιος του. Ο ηθοποιός που, σύμφωνα με τον συνήγορο του, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, βγήκε από την φυλακή κατά την διάρκεια της δίκης, τον περασμένο Ιούλιο οπότε το ΜΟΔ έκανε δεκτή την αίτηση αντικατάστασης τη προσωρινής του κράτησης.

Η απολογία του κατηγορούμενου ηθοποιού ενδέχεται να μην ολοκληρωθεί σήμερα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα στοιχεία για το σχέδιο επίθεσης στο εβραϊκό εστιατόριο Gostijo

Δεύτερη σύνοδος Μπάιντεν για τη Δημοκρατία

Ρότζερ Γουότερς: Ο δήμος Φρανκφούρτης δεν μπορεί να εκφοβίζει καλλιτέχνες

Η Γαλλία δεν απορρίπτει μόνο το συνταξιοδοτικό, αλλά και τον Μακρόν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα