ΑΘΗΝΑ
23:28
|
19.04.2024
Η μετεωρολογική υπηρεσία ζήτησε από τους πολίτες να «αποφύγουν ή να περιορίσουν τις υπαίθριες δραστηριότητες» μέχρι να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τμήματα της βόρειας Ινδίας βιώνουν ένα έντονο, παρατεταμένο κύμα ψύχους που έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών. Η πυκνή ομίχλη έχει καθυστερήσει περισσότερες από 100 πτήσεις και δεκάδες δρομολόγια τρένων, προκαλώντας χάος σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Οι αρχές στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί ζήτησαν από τα σχολεία να παρατείνουν τις χειμερινές διακοπές και ακύρωσαν τα μαθήματα.

Στους 1,9 βαθμούς υποχώρησε την Κυριακή (8/1) η ελάχιστη θερμοκρασία σε περιοχές της πόλης.

Άλλες βόρειες πολιτείες αντιμετώπισαν επίσης ένα οξύ κύμα ψύχους, με τις θερμοκρασίες να πέφτουν κατακόρυφα στους -6 βαθμούς Κελσίου στο Κασμίρ που διοικείται από την Ινδία.

Το μετεωρολογικό τμήμα της Ινδίας κηρύσσει κύμα κρύου όταν η ελάχιστη θερμοκρασία είναι μικρότερη από 4 βαθμούς Κελσίου.

Η μετεωρολογική υπηρεσία ζήτησε από τους πολίτες να «αποφύγουν ή να περιορίσουν τις υπαίθριες δραστηριότητες» μέχρι να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες. Έχει επίσης προειδοποιήσει τους ανθρώπους να είναι προσεκτικοί όταν οδηγούν μέσα σε πυκνή ομίχλη.

Το έντονο κρύο αναμένεται επίσης να προκαλέσει προβλήματα υγείας, ειδικά στο Νέο Δελχί, το οποίο επίσης αντιμετωπίζει σοβαρά επίπεδα ρύπανσης κατά τους χειμερινούς μήνες.

Το υπερβολικό κρύο ήταν ιδιαίτερα σκληρό για τον άστεγο πληθυσμό της Ινδίας, που συχνά κοιμάται στους δρόμους και σε σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Την Κυριακή, το Δελχί ήταν μάρτυρας μιας από τις πιο ομιχλώδεις ημέρες της σεζόν μέχρι στιγμής, με μια πυκνή ομίχλη να καλύπτει την πόλη για αρκετές ώρες.

Οι συνθήκες ομίχλης συνεχίστηκαν και σήμερα Δευτέρα με τα οχήματα να κινούνται αργά στους δρόμους. Η εγχώρια αεροπορική εταιρεία IndiGo ανέφερε ότι οι ώρες των πτήσεων επηρεάστηκαν «λόγω της πυκνής ομίχλης και της κακής ορατότητας» στο Νέο Δελχί και συμβούλευσε τους επιβάτες να ελέγξουν την κατάσταση της πτήσης τους πριν αναχωρήσουν για το αεροδρόμιο.

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι το κύμα ψύχους θα αρχίσει να υποχωρεί από αύριο, 10 Ιανουαρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα