ΑΘΗΝΑ
14:53
|
04.05.2024
Εκατοντάδες απεργοί νοσηλευτές συγκεντρώθηκαν έξω από τα δύο νοσοκομεία, όπου φώναξαν πως «Κάθε ασθενής είναι VIP».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες νοσηλευτές σε δύο νοσοκομεία της Νέας Υόρκης προχώρησαν σε απεργία τη Δευτέρα, αφού οι διαπραγματεύσεις για τις συμβάσεις τους σταμάτησαν στα αιτήματά τους για τις απολαβές και τις προσλήψεις προσωπικού. Το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων ανάγκασε μία από τις νοσοκομειακές εγκαταστάσεις να αναβάλει πολλές υπηρεσίες και τα ιατρικά ραντεβού.

Η απεργία περιλαμβάνει περισσότερες από 7.000 νοσηλευτές στο Ιατρικό Κέντρο Montefiore στο Νοσοκομείο Μπρονξ και Mount Sinai στο Μανχάταν, ανέφερε σε δήλωση η Ένωση Νοσηλευτών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Η πανδημία του κορονοϊού μαζί με το ξέσπασμα του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού και η φετινή περίοδος γρίπης έχουν ασκήσει πίεση στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης σε όλη την πολυπληθέστερη πόλη της χώρας, δημιουργώντας εντάσεις μεταξύ των νοσηλευτών και των εργοδοτών τους.

Εκατοντάδες απεργοί νοσηλευτές συγκεντρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας έξω από τα δύο νοσοκομεία, όπου φώναξαν πως «Κάθε ασθενής είναι VIP» καθώς κουνούσαν πλακάτ υπέρ της πρόσληψης περισσότερων νοσηλευτών και καλύτερης αμοιβής.

«Φτάνει πια, Sinai», είπε η πρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Νάνσι Χάγκαν, έξω από το νοσοκομείο Mount Sinai τη Δευτέρα, περιτριγυρισμένη από νοσηλευτές ντυμένους στα κόκκινα.

«Αυτό που ζητάμε είναι ασφαλής στελέχωση και ποιοτική περίθαλψη για τους ασθενείς. Δεν νομίζουμε ότι ζητάμε πολλά», πρόσθεσε.

Τα νοσοκομεία ανέφεραν σε ξεχωριστές ανακοινώσεις τη Δευτέρα ότι πρόσφεραν 19,1% μεικτή αύξηση μισθών στους νοσηλευτές. Το Ιατρικό Κέντρο Montefiore δήλωσε επίσης ότι δεσμεύτηκε να δημιουργήσει περισσότερες από 170 νέες θέσεις νοσηλευτών.

«Παραμένουμε προσηλωμένοι στην απρόσκοπτη και συμπονετική φροντίδα, αναγνωρίζοντας ότι η απόφαση της ηγεσίας του συνδικάτου θα πυροδοτήσει φόβο και αβεβαιότητα σε όλη την κοινότητά μας», δήλωσε το Ιατρικό Κέντρο Montefiore.

Το νοσοκομείο Montefiore είπε ότι η απεργία τους ανάγκασε να προγραμματίσουν εκ νέου όλες τις προαιρετικές χειρουργικές επεμβάσεις και διαδικασίες και να αναβάλουν τα ραντεβού σε κινητές τοποθεσίες. Το νοσοκομείο Mount Sinai είπε ότι τα περισσότερα από τα ραντεβού και οι διαδικασίες στα εξωτερικά ιατρεία συνεχίζουν όπως έχει προγραμματιστεί.

Από την έναρξη των διαπραγματεύσεων για καλύτερα συμβόλαια εργασίας πριν από τέσσερις μήνες, το σωματείο είχε τη δυνατότητα να συνάψει συμφωνίες ή νέες συμβάσεις για νοσηλευτές σε άλλα επτά νοσοκομεία της Νέας Υόρκης.

Την Κυριακή, οι νοσοκόμες στο Mount Sinai Morningside and West κατέληξαν σε μια δοκιμαστική συμφωνία για ένα νέο συμβόλαιο που περιελάμβανε βελτιωμένα πρότυπα στελέχωσης και αυξημένους μισθούς τα επόμενα τρία χρόνια, ανέφερε το συνδικάτο.

Το συνδικάτο προέτρεψε τους ανθρώπους που είναι άρρωστοι να αναζητήσουν περίθαλψη, ανεξάρτητα από τις πιθανές ανησυχίες σχετικά με τη διέλευση των ουρών απεργών νοσοκόμων.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς δήλωσε την Κυριακή ότι ο ίδιος και το προσωπικό του παρακολουθούν στενά την κατάσταση και ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της πόλης είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε προκλήσεις ενδέχεται να προκύψουν λόγω της στάσης εργασίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Μπορέλ: Οι ΗΠΑ χάνουν την ηγεμονική θέση τους έναντι της Κίνας

2 στους 5 Αμερικανούς ψηφοφόρους πιστεύουν ότι ένας δεύτερος εμφύλιος είναι πιθανός

Επίθεση σε αμερικανική βάση στην ανατολική Συρία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα