ΑΘΗΝΑ
06:23
|
24.04.2024
Δικαστήριο της Ρουμανίας πρόκειται να αποφανθεί σήμερα επί προσφυγής που κατέθεσε ο Άντριου Τέιτ ατά της 30ήμερης σύλληψής του για φερόμενη εμπορία ανθρώπων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικαστήριο της Ρουμανίας πρόκειται να αποφανθεί την Τρίτη επί προσφυγής που κατέθεσε ο Άντριου Τέιτ, μια προσωπικότητα του Διαδικτύου διαβόητη για τη ρητορική μίσους, κατά της 30ήμερης σύλληψής του για φερόμενη εμπορία ανθρώπων και σύσταση ομάδας οργανωμένου εγκλήματος για εκμετάλλευση έξι γυναικών.

Ο Τέιτ, ο αδελφός του Τριστάν και δύο ύποπτες Ρουμάνες γυναίκες συνελήφθησαν από Ρουμάνους εισαγγελείς κατά του οργανωμένου εγκλήματος στις 29 Δεκεμβρίου εν αναμονή ποινικής έρευνας. Όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν αρνηθεί την παράβαση μέσω δικηγόρου και έχουν αμφισβητήσει το ένταλμα σύλληψης.

Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι οι αδελφοί Τέιτ εκμεταλλεύτηκαν τα θύματά τους αποπλανώντας τα και ισχυριζόμενοι ψευδώς ότι θέλουν μια σχέση.

Στη συνέχεια, τα θύματα οδηγήθηκαν σε ιδιοκτησίες στα περίχωρα της πρωτεύουσας του Βουκουρεστίου και μέσω σωματικής βίας και ψυχικού εκφοβισμού έγιναν αντικείμενο σεξουαλικής εκμετάλλευσης αναγκάζοντας τις κοπέλες να παράγουν πορνογραφικό περιεχόμενο για ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, που απέφεραν μεγάλα οικονομικά οφέλη, σημειώνουν οι εισαγγελείς. Τόνισαν επίσης ότι ένας από τους αδελφούς βίασε ένα από τα θύματα τον Μάρτιο του περασμένου έτους, όταν ξεκίνησε η έρευνα.

«Η πιθανότητα οι ύποπτοι να αποφύγουν την έρευνα, να εγκαταλείψουν τη Ρουμανία και να εγκατασταθούν σε χώρες που δεν επιτρέπουν την έκδοση δεδομένων των οικονομικών τους δυνατοτήτων και των δημόσιων σχολίων τους δεν μπορεί να αγνοηθεί» , ανέφερε ο δικαστής στο έγγραφο που εγκρίνει τη σύλληψη.

Οι εισαγγελείς κατέσχεσαν 15 πολυτελή οχήματα και πάνω από 10 ακίνητα και σπίτια που ανήκουν στους υπόπτους στις κομητείες Βουκουρέστι και Πράχοβα και Μπράσοφ, δήλωσε στο Reuters η Ραμόνα Μπόλα, εκπρόσωπος της ρουμανικής μονάδας κατά του οργανωμένου εγκλήματος DIICOT.

Η κατάσχεση είχε σκοπό να αποτρέψει την πώληση ή την απόκρυψη των περιουσιακών στοιχείων.

Εάν το δικαστήριο επικυρώσει το ένταλμα σύλληψης και η έρευνα χρειαστεί περισσότερο χρόνο, οι εισαγγελείς μπορούν να ζητήσουν έγκριση για περαιτέρω παρατάσεις κράτησης έως και 180 ημερών σύμφωνα με τη ρουμανική νομοθεσία.

Ο Τέιτ κέρδισε τη φήμη του για τα σεξιστικά σχόλια και τη ρητορική μίσους, κάτι που τον απαγόρευσε από όλες τις μεγάλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αν και από τότε που ο Ίλον Μασκ ανέλαβε το Twitter ο λογαριασμός του αποκαταστάθηκε τον Νοέμβριο.

Ο πρώην επαγγελματίας kickboxer, ο οποίος έχει αμερικανική και βρετανική υπηκοότητα, είπε ότι οι γυναίκες ευθύνονται εν μέρει για τον βιασμό τους και ότι ανήκουν σε άνδρες. Είναι ένας αυτοαποκαλούμενος μισογύνης.

Σε ένα podcast πέρυσι, είπε ότι άρχισε να κερδίζει χρήματα πείθοντας πολλές φίλες να συνομιλήσουν μέσω βίντεο και να μοιραστούν τα κέρδη, όταν ζούσε στο Λονδίνο.

«Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτές τις γυναίκες για να βγάλω χρήματα;», αναρωτήθηκε ο Τέιτ, προσθέτοντας ότι η επιχείρησή του ξεκίνησε με δύο φίλες και κορυφώθηκε με 75 γυναίκες να εργάζονται γι ‘αυτόν και να κερδίζουν 600.000 δολάρια το μήνα. Ανέφερε επίσης ότι μετακόμισε στη Ρουμανία μετά από έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο με κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση, οι οποίες τελικά αποσύρθηκαν, επειδή του άρεσε να ζει σε χώρες, όπου η διαφθορά ήταν προσβάσιμη σε όλους.

Να σημειωθεί ότι ο Άντριου Τέιτ εντοπίστηκε από τις ρουμανικές αρχές μέσω της «συνομιλίας» που είχε στο Twitter με τη Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, όπου και είχε εξαπολύσει μια χυδαία επίθεση εναντίον της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα