ΑΘΗΝΑ
00:01
|
27.04.2024
Συνεχίζονται οι αυτοψίες στο νησί για τον έλεγχο των κτιρίων που υπέστησαν ζημιές στον σεισμό της 7ης Ιανουαρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέος σεισμός, μεγέθους 4,8 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 09:38 το πρωί στη Λέσβο, τρεις ημέρες μετά τη δόνηση των 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Για σεισμό 5 Ρίχτερ κάνει λόγο το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 5 χλμ ανατολικά, νοτιοανατολικά της Μήθυμνας Λέσβου και το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 12,4 χλμ.

Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και συνοδεύτηκε από δυνατή βοή που αναστάτωσε ακόμα περισσότερο τους κατοίκους, ενώ λόγω του χαμηλού εστιακού βάθους, η δόνηση έγινε αισθητή σε ολόκληρο το νησί.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρο δεν έχουν αναφερθεί σημαντικές ζημιές στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι από τον σεισμό της 7ης Ιανουαρίου, σε σύνολο 46 κτισμάτων που εμφάνισαν προβλήματα, 9 σπίτια στην περιοχή του Μολύβου, χαρακτηρίστηκαν «κίτρινα», δηλαδή τέτοια που χρειάζονται επισκευή, χθες, πρώτη ημέρα των αυτοψιών που πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκια μηχανικών της ΚΤΥΠ και της ΔΑΕΦΚ.

Οι αυτοψίες των κλιμακίων της ΚΤΥΠ και της ΔΑΕΦΚ που βρίσκονται στη Λέσβο από τη Δευτέρα, θα συνεχιστούν σήμερα, σε κτίσματα στα χωριά Λεπέτυμνος, Άγενος και Πελόπη, ενώ παράλληλα δύο συνεργεία των μηχανικών του Δήμου Δυτικής Λέσβου, συνεχίζουν τις δικές τους αυτοψίες σε κτίσματα και σε σχολικά και άλλα δημόσια κτήρια σε όλη την επικράτεια του δήμου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα