ΑΘΗΝΑ
20:33
|
24.04.2024
Τον κατηγορεί ότι στοχοποιεί δημοσιογράφους που ερευνούν ή καλύπτουν δικαστικές υποθέσεις με βιομηχανία απειλών, μηνύσεων και αγωγών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη νέα απόπειρα φίμωσης δημοσιογράφων καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ με αφορμή την νέα αγωγή του γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια κατά της Εφημερίδας των Συντακτών και του δημοσιογράφου Δημήτρη Αγγελίδη.

Στην ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει πως έχει επανειλημμένα καταδικάσει τις απόπειρες του δικηγόρου Αλέξη Κούγια να στοχοποιήσει δημοσιογράφους που ερευνούν ή καλύπτουν δικαστικές υποθέσεις δημοσίου ενδιαφέροντος, εξαπολύοντας μία πρωτοφανή βιομηχανία προσωπικών χαρακτηρισμών, απειλών, μηνύσεων και αγωγών.

Η ανακοίνωση βγαίνει ένα 48ωρο πριν την δίκη της αγωγής του Αλέξη Κούγια κατά του Δημήτρη Αγγελίδη και της ΕΦΣΥΝ που δικάζεται την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για δημοσίευμα που αφορά τις εξελίξεις στην πολύκροτη δίκη Λιγνάδη, ενώ εκκρεμεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών και μήνυση εναντίον του δημοσιογράφου.

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απόπειρα φίμωσης του Τύπου μέσω εξοντωτικών αγωγών και υπενθυμίζει το συνταγματικά κατοχυρωμένο αγαθό της ελευθεροτυπίας και το καθήκον των δημοσιογράφων να ενημερώνουν για τα πραγματικά γεγονότα με προσήλωση στις αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, όπως ψηφίστηκε από τη Γ.Σ. της ΕΣΗΕΑ το 1998, και στον Παγκόσμιο Χάρτη Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας της ΔΟΔ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα