ΑΘΗΝΑ
19:15
|
25.04.2024
Πρώτη αντίδραση του Πεκίνου για τους υγειονομικούς περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στους ταξιδιώτες από την Κίνα, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα σταματά να χορηγεί βίζες βραχείας διάρκειας στους πολίτες της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε η πρεσβεία της, μετά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επέβαλε η Σεούλ σε ταξιδιώτες από την Κίνα, εν μέσω ανησυχιών για την έξαρση κρουσμάτων της νόσου COVID-19 στη χώρα.

Πρόκειται για την πρώτη κίνηση αντιποίνων του Πεκίνου κατά των χωρών που έχουν εισαγάγει μέτρα για τις αφίξεις από την Κίνα, η οποία εγκατέλειψε απρόσμενα την αυστηρή πολιτική μηδενικής COVID-19 τον Δεκέμβριο, με αποτέλεσμα ο ιός να εξαπλωθεί γρήγορα.

Η ανακοίνωση έρχεται μια ημέρα αφότου ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Κιν Γκανγκ εξέφρασε την ανησυχία του για τους περιορισμούς σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Παρκ Τζιν, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

«Οι κινεζικές πρεσβείες και τα προξενεία στην Κορέα θα αναστείλουν την έκδοση βίζας βραχείας διάρκειας για τους Νοτικοκορεάτες πολίτες», ανακοίνωσε η κινεζική πρεσβεία στη Σεούλ, προσθέτοντας ότι τα μέτρα θα «αναπροσαρμοστούν αν αρθούν από τη Νότια Κορέα οι περιορισμοί εισόδου, που εισάγουν διακρίσεις κατά της Κίνας».

Η Νότια Κορέα συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών, όπως η Αυστραλία, η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, που έχουν εισαγάγει μέτρα για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από την Κίνα εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων COVID και ανησυχιών για έλλειψη διαφάνειας στα επίσημα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισης νέων παραλλαγών.

Τα μέτρα της Σεούλ είναι από τα πιο επαχθή, συμπεριλαμβανομένων περιορισμών έκδοσης βίζας, απαιτήσεων τεστ και ορισμένων ορίων πτήσεων. Οι επιβάτες από την ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο πρέπει να είναι αρνητικοί πριν ταξιδέψουν και να υποβάλλονται ξανά σε τεστ κατά την άφιξή τους, ενώ όσοι βρεθούν θετικοί θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για μια εβδομάδα, δήλωσαν οι αρχές.

Ένας Κινέζος υπήκοος που βρέθηκε θετικός κατά την άφιξή του στη Σεούλ αρνήθηκε να μπει σε καραντίνα και τράπηκε σε φυγή, πυροδοτώντας ένα διήμερο ανθρωποκυνηγητό που κυριάρχησε στα πρωτοσέλιδα της Νότιας Κορέας.

Η Σεούλ «ενισχύει αναπόφευκτα ορισμένα αντιεπιδημικά μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού στη χώρα μας λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης COVID-19 στην Κίνα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Χαν Ντακ-σου τον περασμένο μήνα ανακοινώνοντας τα μέτρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

«Η Ευρώπη το σπίτι μας» μένει χωρίς στέγη σε Ισπανία και Πορτογαλία

Τροχαίο στη Βουλή: Ενοχή του αστυνομικού για τον θάνατο του Λαλαούνη ζητά ο εισαγγελέας

Κέρκυρα: Πέντε χρόνια φυλακή σε τέως εισαγγελέα για χιλιάδες εξαφανισμένες δικογραφίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα