ΑΘΗΝΑ
09:57
|
04.05.2024
Εκατομμύρια Καλιφορνέζοι είναι αντιμέτωποι με την απειλή της πλημμύρας ενώ ήδη μέσα σε μία βδομάδα πνίγηκαν τουλάχιστον 14 άτομα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι σφοδρές καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι που πλήττουν εδώ και περίπου μία βδομάδα περιοχές της κεντρικής και νότιας Καλιφόρνιας ταλαιπωρούν πάνω από 32.000.000 Καλιφορνέζους ανεβάζοντας, όσο περνούν οι μέρες, τον αριθμό των θυμάτων.

Μέσα στην τελευταία βδομάδα έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 14 άτομα. Πάνω από 230.000 σπίτια και επιχειρήσεις έχουν σημαντικά προβλήματα με ηλεκτροδότηση και τηλεπικοινωνίες λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Οι καταρρακτώδεις βροχές προκαλούν πλημμύρες σε κατοικίες καθώς το ύψος του νερού σε ορισμένες περιοχές μέσα στο τελευταίο 24ωρο ξεπερνά τα 13 κυβικά εκατοστά.

Στην πόλη Μοντεσίτο της κεντρικής Καλιφόρνιας όπου ζουν εκατοντάδες πλούσιοι και διάσημοι, μεταξύ των οποίων η ηθοποιός Έλεν Ντε Τζενέρις, έχουν ειδοποιηθεί να εγκαταλείψουν προσωρινά και για προληπτικούς λόγους τις κατοικίες τους λόγω ενδεχόμενων πλημμυρών.

Το υψηλότερο τίμημα πληρώνουν τα πιο φτωχά και ευάλωτα νοικοκυριά καθώς ζουν σε περιοχές που είναι πιο εκτεθειμένες σε καταστροφικές πλημμύρες.

Σε έκθεση του επιστημονικού ινστιτούτου IOPscience της πολιτείας της Καλιφόρνιας, το 2020, αναφέρεται πως ο κίνδυνος πλημμυρών σε κατοικημένες περιοχές αναμένεται να αυξηθεί κατά 40% ως το 2050.

Επιπλέον, άλλη έκθεση ειδικών αναλυτών της πολιτειακής βουλής της Καλιφόρνιας αποκαλύπτει ότι οι πιο φτωχές περιοχές της πολιτείας είναι παράλληλα περισσότερο εκτεθειμένες και σε άλλα φαινόμενα όπως πχ οι καύσωνες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γιατί η πτώση του Τσάσοφ Γιαρ είναι καμπή στο Ρωσοουκρανικό

Βόλος: Φωτιά το πρωί σε δασική έκταση στο Πήλιο

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον ευρωπαϊκών στόχων

Ερντογάν: Αναμένει επίθεση της Δύσης κατόπιν αναστολής εμπορίου με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα