ΑΘΗΝΑ
19:41
|
28.04.2024
Πυρ και μανία ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που απειλεί με φυλάκιση την ΑΔΑΕ αν ενημερώσει για τις…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος» χαρακτήρισε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, τη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, με την οποία απειλεί μέλη της ΑΔΑΕ με ποινικές κυρώσεις (έως και 10 χρόνια κάθειρξη), αν επιχειρήσουν αυτά να ενημερώσουν πολίτες που παρακολουθούνται αντί ενός πιο αρμόδιου (κατά την άποψη του Ι. Ντογιάκου) «τριμελούς οργάνου» που θα απαρτίζεται από δύο εισαγγελείς και τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).

Μάλιστα ο Τσίπρας δηλώνει ότι παραιτείται της βουλευτικής του ασυλίας προκαλώντας τον Ντογιάκο να προβεί στα «νόμιμα» σε βάρος του.

«Κύριε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, παραιτούμαι της βουλευτικής μου ασυλίας, σας περιμένω να με συλλάβετε» αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετική ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, υποστηρίζοντας πως η γνωμοδότηση Ντογιάκου συνιστά «κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος» που «επιχειρεί και να εκφοβίσει τους λειτουργούς της Ανεξάρτητης Αρχής».

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση Ντογιάκου η ΑΔΑΕ δεν είναι αρμόδια να απαντήσει αιτήματα πολιτών που ζητούν να πληροφορηθούν, μέσω της Ανεξάρτητης Αρχής, αν έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση για λόγους εθνικής ασφαλείας. Υποστηρίζει ακόμη πως η ΑΔΑΕ δεν μπορεί να απευθύνεται σε παρόχους κινητής τηλεφωνίας ζητώντας τέτοιου είδους στοιχεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα