ΑΘΗΝΑ
01:55
|
06.05.2024
Η ποσότητα του ουρανίου, που ανιχνεύθηκε από τον έλεγχο ρουτίνας, ήταν εξαιρετικά μικρή και έχει αξιολογηθεί από ειδικούς ότι δεν αποτελεί απειλή για το κοινό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μικρή ποσότητα ουρανίου εντοπίστηκε σε πακέτο που έφτασε στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου στις 29 Δεκεμβρίου, ανέφερε η βρετανική αστυνομία σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι δεν φαίνεται να συνδέεται με καμία άμεση απειλή.

Η ποσότητα του υλικού, που ανιχνεύθηκε σε έλεγχο ρουτίνας, ήταν εξαιρετικά μικρή και έχει αξιολογηθεί από ειδικούς ότι δεν αποτελεί απειλή για το κοινό, δήλωσε σήμερα ο Ρίτσαρντ Σμιθ, επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Διοίκησης της αστυνομίας του Λονδίνου.

«Αν και η έρευνά μας παραμένει σε εξέλιξη, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται το όλο συμβάν να συνδέεται με καμία άμεση απειλή», είπε ο Σμιθ. Η αστυνομία είπε ότι δεν έγιναν συλλήψεις. «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε όλες τις διαθέσιμες γραμμές έρευνας για να διασφαλίσουμε ότι αυτό ισχύει σίγουρα», πρόσθεσε.

Το αεροδρόμιο Χίθροου δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής ταμπλόιντ The Sun, η οποία ήταν η πρώτη που αναφέρθηκε στην κατάσχεση, το πακέτο προερχόταν από το Πακιστάν και έφθασε στην Αγγλία με αεροσκάφος που απογειώθηκε από το Ομάν.

Το ουράνιο βρισκόταν μέσα σε φορτίο με μετάλλευμα σκραπ και οι αστυνομικοί που διενεργούν την έρευνα εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπήρξε «λαθεμένος χειρισμός» του -δυνητικά θανατηφόρου- υλικού στο Πακιστάν, μετέδωσε το BBC.

Το ουράνιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μη στρατιωτική παραγωγή ενέργειας και επιστημονικούς σκοπούς και είναι βασικό συστατικό στα πυρηνικά όπλα. Ορισμένα ισότοπα εκπέμπουν ακτινοβολία που μπορεί να είναι επιβλαβής για τον άνθρωπο και το ίδιο το μέταλλο είναι τοξικό, εάν καταποθεί ή εισπνευστεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα