ΑΘΗΝΑ
18:04
|
25.04.2024
O Μόχαν Μπάουγκατ, αρχηγός της ισχυρής οργάνωσης RSS, στάθηκε υπέρ των δικαιωμάτων της LGBTQ+ κοινότητας σε πρόσφατη συνέντευξή του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την υποστήριξή του προς την κοινότητα των ομοφυλόφιλων και των τρανς εκδήλωσε αρχηγός μιας ινδουιστικής ομάδας, η οποία είναι βασική οργάνωση στήριξης του κυβερνώντος κόμματος της Ινδίας κι ενώ η χώρα αναμένει την απάντηση της κυβέρνησης Μόντι στο Ανώτατο Δικαστήριο σχετικά με τη νομιμοποίηση των γάμων ατόμων του ίδιου φύλου.

Η Ινδία αποποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία, όταν κατάργησε την απαγόρευση της αποικιακής εποχής για τις σεξουαλικές σχέσεις ομόφυλων το 2018, αλλά το όλο θέμα παραμένει ταμπού σε αυτήν την κοινωνικά συντηρητική χώρα των 1,4 δισεκατομμυρίων κατοίκων.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι έχει στο παρελθόν αρνηθεί να νομιμοποιήσει τους γάμους ομοφύλων.

Ωστόσο, τα πρόσφατα σχόλια του Μόχαν Μπάουγκατ, αρχηγού του ισχυρού Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS), που είναι μεγάλη δεξαμενή ψήφων για το κυβερνών κόμμα Bharatiya Janata (BJP), θα μπορούσαν να αναγκάσουν την κυβέρνηση να επανεξετάσει τη θέση της, δήλωσαν ένας υφυπουργός στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του BJP. Να σημειωθεί πως και οι δύο αρνήθηκαν να κατονομαστούν, καθώς δεν είχαν εξουσιοδότηση να μιλήσουν στα μέσα ενημέρωσης.

Μιλώντας σε ένα περιοδικό που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα, ο Μπάουγκατ είπε ότι η κοινότητα των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων, των αμφιφυλόφιλων και των τρανς (LGBT) «θα πρέπει να έχει τον δικό της ιδιωτικό και κοινωνικό χώρο καθώς είναι άνθρωποι και έχουν το δικαίωμα να ζουν όπως όλοι… οι άλλοι».

Παρέπεμψε στις ινδουιστικές γραφές και τη μυθολογία ως τη βάση της στήριξής του, και πρόσθεσε: «Χωρίς πολύ σαματά, βρήκαμε έναν τρόπο με μια ανθρώπινη προσέγγιση να τους προσφέρουμε κοινωνική αποδοχή».

Το RSS, που ιδρύθηκε το 1925, εκτιμάται ότι έχει εκατομμύρια ενεργά μέλη σε όλη την Ινδία και στο εξωτερικό. Η οργάνωση ήταν πίσω από την άνοδο του Μόντι στην εξουσία.

Αυτόν τον μήνα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας άρχισε να εκδικάζει αιτήσεις για την αναγνώριση των γάμων ομόφυλων. Στη δικαιοσύνη προσέφυγαν τέσσερα ομόφυλά ζευγάρια, τα οποία υποστηρίζουν ότι χωρίς νομική αναγνώριση δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δικαιώματα, όπως αυτά που συνδέονται με την ιατρική περίθλαψη, τις συντάξεις, την υιοθεσία ή ακόμα και την εγγραφή σε σύλλογο.

Η ακροαματική διαδικασία έχει προγραμματιστεί να επαναληφθεί τον Μάρτιο. Οι δικηγόροι των ζευγαριών αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα σχόλια του Μπάουγκατ , λέγοντας ότι το θέμα το έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Έκθεση για Τέμπη: Από εύφλεκτο υλικό η έκρηξη-Εξαφάνισαν στοιχεία

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Ισπανία: Απόρριψη της υπόθεσης διαφθοράς της συζύγου του πρωθυπουργού Σάντσεθ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα