ΑΘΗΝΑ
19:41
|
16.04.2024
Η μετοχή της γερμανικής Rheinmetall σημείωσε άνοδο περίπου 120% τους τελευταίους 12 μήνες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι μεγαλύτερες στρατιωτικές και αμυντικές εταιρείες των κρατών μελών του ΝΑΤΟ σημείωσαν άνοδο 21,5% στην αγοραία αξία τους το 2022 εν μέσω της σύγκρουσης στην Ουκρανία και του επανεξοπλισμού στην Ευρώπη, ανέφερε σήμερα η ρωσική οικονομική εφημερίδα Vedomosti, επικαλούμενη στοιχεία από το Defense News και το Tradingview analytics.

Η συνδυασμένη κεφαλαιοποίησή τους αυξήθηκε από 579 δισεκατομμύρια δολάρια τον Δεκέμβριο του 2021 σε 703 δισεκατομμύρια δολάρια τον Δεκέμβριο του 2022, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Η κατάταξη περιλαμβάνει 25 εταιρείες με κεφαλαιοποίηση άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, οι οποίες διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο και έχουν στρατιωτικά προϊόντα να κυριαρχούν στα έσοδά τους, ενώ συμμετέχουν επίσης ενεργά στις προμήθειες όπλων προς την Ουκρανία.

Οι συντάκτες της έκθεσης αναφέρουν τη γερμανική εταιρεία κατασκευής όπλων Rheinmetall ως την κορυφαία κερδισμένη τους τελευταίους 12 μήνες, με άνοδο 122% στην τιμή της μετοχής της. Η γαλλική εταιρεία παραγωγής drone και πυραύλων Thales είδε την αγοραία της αξία να αυξάνεται κατά 54%. Η αμερικανική αμυντική εταιρεία Northrop Grumman σημείωσε άνοδο 44%, ενώ η μετοχή της κατασκευάστριας των εκτοξευτών πυραύλων HIMARS, Lockheed Martin, ανέβηκε κατά 42%.

Η κίνηση της μετοχής της Reihnmetall το 2022

Άλλες αξιοσημείωτες αναφορές στην έκθεση περιλαμβάνουν τις BAE Systems (+40%), Kongsberg Gruppen (+37%), General Dynamics (+24%) και Raytheon Technologies (+19%).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Το ισραηλινό συμβούλιο πολέμου αποφάσισε επώδυνα αντίποινα κατά του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα