ΑΘΗΝΑ
10:55
|
20.04.2024
Η Κίνα προτρέπει Σούνακ και Κισίντα που συναντώνται σήμερα στο Λονδίνο, να συμβάλουν στην αμοιβαία κατανόηση στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη σημερινή συνάντηση του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ, στο Λονδίνο, με τον Ιάπωνα ομόλογό του Φούμιο Κισίντα, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να υπογραφεί συμφωνία, η οποία θα επιτρέπει την προσωρινή ανάπτυξη βρετανικών δυνάμεων στο ιαπωνικό έδαφος κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων ή έκτακτων αναγκών, σχολίασε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γουάνγκ Γουένμπιν.

«Η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού είναι ένας χώρος για ειρηνική ανάπτυξη και όχι αρένα για γεωπολιτικά παιχνίδια. Και η Κίνα είναι συνεργάσιμος εταίρος για κάθε χώρα και όχι πρόκληση για οποιοδήποτε κράτος» είπε ο Κινέζος διπλωμάτης κατά τη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Η έναρξη αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιαπωνίας θα πρέπει να συμβάλει στην προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης μεταξύ όλων των εθνών. Δεν χρειάζεται να εφεύρουμε έναν φανταστικό εχθρό και σίγουρα δεν χρειάζεται να εισάγουμε ξανά την ξεπερασμένη ιδεολογία της αντιπαράθεσης στρατοπεδεύσων στην περιοχή », τόνισε ο Κινέζος διπλωμάτης.

Το Λονδίνο αποτελεί τον τρίτο, μετά το Παρίσι και τη Ρώμη, σταθμό της περιοδείας του Ιάπωνα πρωθυπουργού, η οποία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με τη συνάντησή του στον Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την ατζέντα να επικεντρώνει στα θέματα της της Βόρειας Κορέας, της «κινεζικής απειλής» και της νέας στρατηγικής ασφαλείας που ανακοίνωσε πρόσφατα η ιαπωνική κυβέρνηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

«Καθαρή επιθετικότητα»: Αντιδράσεις στο βέτο των ΗΠΑ για την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα