ΑΘΗΝΑ
19:46
|
04.05.2024
«Υπήρξε Ολυμπιονίκης, Αξιωματικός, Βασιλιάς. Πάντα Έλληνας» ένα από τα λίγα σχόλια των δυο υπουργών για τον θάνατο του Γλύξμπουργκ, τα οποία προκάλεσαν σχόλια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προκαλούν το κοινό αίσθημα οι τοποθετήσεις ανώτατων στελεχών της κυβέρνησης σχετικά με το θάνατο του έκπτωτου βασιλιά, Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, χθες σε ηλικία 83 ετών λόγω πολυοργανικής ανεπάρκειας, συνέπεια των αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Οι Ελληνες πολίτες με το δημοψήφισμα του 1974 υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας τιμώρησαν τον τέως βασιλιά και για τη στάση που κράτησε προ της χούντας και για τη συνεργασία του με τους χουντικούς κι εκείνος ζούσε έκτοτε εκτός Ελλάδας.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έσπευσε να χαιρετήσει το γεγονός ότι ο Γλύξμπουργκ «επέλεξε να πεθάνει στην πατρίδα του» και έστειλε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του «τελευταίου βασιλιά της Ελλάδος».

«Τέλος εποχής. Υπήρξε Ολυμπιονίκης, Αξιωματικός, Βασιλιάς. Πάντα Έλληνας. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του» έγραψε σε δική του ανάρτηση ο υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα σε διυπουργική σύσκεψη στο Μαξίμου ότι ο Κωνσταντίνος θα ταφεί ως ιδιώτης στο Τατόι, με φόντο τη δημόσια συζήτηση που έχει ανοίξει από χθες με πλήθος πολιτών και πολιτικών να τάσσονται κατά της κηδείας δημοσία δαπάνη.

Πηγή: efsyn

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα