ΑΘΗΝΑ
10:02
|
19.05.2024
Ο νεαρός Παλαιστίνιος ήταν μαχητής της Ταξιαρχίας Μαρτύρων Αλ Άκσα. Υπερασπίστηκε τον καταυλισμό Μπαλάτα κατά την έφοδο του στρατού κατοχής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Εξέπνευσε νωρίς σήμερα το απόγευμα μετά το θανάσιμο τραυματισμό του τα ξημερώματα από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών ο 21χρονος Παλαιστίνιος Άχμαντ Αμίρ Αμπού Τζαναίντ κατά την έφοδο του στρατού στον προσφυγικό καταυλισμό Μπαλάτα της Ναμπλούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο νεαρός, που ήταν μαχητής της Ταξιαρχίας των Μαρτύρων Αλ Άκσα, χαροπάλευε από τα ξημερώματα όταν τραυματίστηκε στο κεφάλι στη διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων που προκάλεσε η έφοδος του στρατού στον καταυλισμό.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων  Wafa, η σθεναρή αντίσταση εκατοντάδων νεαρών ανάγκασε τις κατοχικές δυνάμεις να αποχωρήσουν.

Ο Αμπού Τζαναίντ είναι ο πέμπτος νεαρός Παλαιστίνιος που δολοφονείται από τον ισραηλινό στρατό από την αρχή του χρόνου. Δύο από τα θύματα ήταν μόλις 15 και 12 ετών.

Ο θάνατός του προκάλεσε πόνο στους κατοίκους του προσφυγικού καταυλισμού με έναν μικρό Παλαιστίνιο να διηγείται κλαίγοντας μπροστά στην κάμερα δημοσιογράφων πως ο 21χρονος τους προστάτευσε δίνοντας τη ζωή του απέναντι στις δυνάμεις κατοχής.

«Θα μεγαλώσουμε και θα ενταχθούμε στον αγώνα του. Μας προστάτευσε. Θυσιάστηκε για μας» εξήγησε με δάκρυα στα μάτια.

Κατεδαφίσεις σπιτιών…

Νωρίτερα, σήμερα, μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού κατεδάφισαν τα σπίτια δύο Παλαιστινίων στο χωριό Μπιρίν που βρίσκεται κοντά στη Χεβρώνα της νότιας Δυτικής Όχθης. Το ένα σπίτι (επιφάνειας 100 τ.μ.) στέγαζε οκταμελή οικογένεια και το άλλο οίκημα, μόλις 60 τ.μ. βρισκόταν στο στάδιο της κατασκευής.

Η δικαιολογία του στρατού ήταν πως τα σπίτια κτίστηκαν χωρίς οικοδομική άδεια, την οποία ούτως ή άλλως σπανιότατα χορηγούν ώστε να χρησιμοποιούν αυτό το πρόσχημα για να καταστρέφουν τις περιουσίες των Παλαιστινίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Με παραίτηση από την κυβέρνηση Νετανιάχου απειλεί ο Μπένι Γκαντς

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα