ΑΘΗΝΑ
11:47
|
26.04.2024
Οι ένοπλες συγκρούσεις ήρθαν ως αποτέλεσμα διαφωνιών μεταξύ των δύο πλευρών για την ανάπτυξη περιπολιών στην περιοχή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το περασμένο βράδυ, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και ενόπλων μελών τοπικής φυλής στην επαρχία Αμπιάν, στη νότια Υεμένη.

«Οι ένοπλοι της φυλής εισέβαλαν σε βασικό στρατιωτικό χώρο των κυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή Λαουντάρ του Αμπιάν, πυροδοτώντας έντονες συγκρούσεις αργά το βράδυ της Τρίτης», δήλωσε τοπική στρατιωτική πηγή υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Οι συγκρούσεις, που διήρκησαν αρκετές ώρες κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων τρεις στρατιώτες, και άφησαν αρκετούς τραυματίες και από τις δύο πλευρές.

Οι ένοπλες συγκρούσεις ήρθαν ως αποτέλεσμα διαφωνιών μεταξύ των δύο πλευρών για την ανάπτυξη περιπολιών.

Οι αρχές ασφαλείας στο Αμπιάν έχουν συστήσει μια επιτροπή έρευνας και κατάφεραν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες μετά από συνάντηση με τοπικούς στρατιωτικούς διοικητές και αρχηγούς φυλών.

Τους τελευταίους μήνες, στρατιωτικές μονάδες του Νότιου Μεταβατικού Συμβουλίου, που αποτελεί μέρος της κυβέρνησης της Υεμένης, ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν «μια ποιοτική αντιτρομοκρατική επιχείρηση και πέτυχαν να κάνουν επιδρομή σε ένα βασικό κρησφύγετο της Αλ Κάιντα στο Αμπιάν».

Δεκάδες μαχητές της Αλ Κάιντα που κρύβονται σε βραχώδεις και ορεινές περιοχές του Αμπιάν και άλλων γειτονικών επαρχιών πραγματοποιούν συχνά επιδρομές κατά των κυβερνητικών δυνάμεων της Υεμένης.

Όπως ανέφερε τοπικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Xinhua, τουλάχιστον επτά στρατιώτες των κυβερνητικών δυνάμεων της Υεμένης σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν την περασμένη Παρασκευή, όταν εξερράγη βόμβα στην επαρχία Αμπιάν.

Το δίκτυο της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, με έδρα την Υεμένη, έχει εκμεταλλευτεί τη χρόνια σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης της Υεμένης και της πολιτοφυλακής Χούτι για να επεκτείνει την παρουσία της στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα. Έχει πραγματοποιήσει πολλές επιθέσεις κατά των δυνάμεων ασφαλείας στις νότιες επαρχίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιερώνυμος: Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος ούτε οποιασδήποτε πολιτικός

Η ByteDance δεν υποχωρεί στις πιέσεις των ΗΠΑ για πώληση του TikTok

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα