ΑΘΗΝΑ
01:33
|
19.05.2024
Μεγάλη νίκη για τους εργαζομένους της Amazon στις ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας διευθυντής εργατικού συμβουλίου των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τη νίκη-ορόσημο του συνδικάτου εργαζομένων της πολυεθνικής εταιρείας Amazon σε μια αποθήκη στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με απόφαση που εκδόθηκε την Τετάρτη, φέρνοντας τον διαδικτυακό λιανοπωλητή πιο κοντά στο να πρέπει να διαπραγματευτεί με το προσωπικό για μια νέα σύμβαση.

Η Amazon θα πρέπει να αναγνωρίσει το πρώτο συνδικάτο σε αποθήκη της εταιρείας στις ΗΠΑ, αποφάνθηκε o ομοσπονδιακός εργατικός υπάλληλος, απορρίπτοντας την προσπάθεια της εταιρείας να διαλύσει μια σημαντική συνδικαλιστική νίκη των εργαζομένων της Amazon.

Η Amazon έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης σε μια ευρύτερη επιτροπή στο Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων των ΗΠΑ (NRLB) ή μπορεί να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους εργαζομένους στις εγκαταστάσεις της στο JFK8 του Στέιτεν Άιλαντ στην πόλη της Νέας Υόρκης.

«Γνωρίζαμε ότι ήταν απίθανο το Περιφερειακό Γραφείο της NLRB να αποφανθεί εναντίον του και θα ασκήσουμε έφεση», ανέφερε η Κέλι Νάντελ, εκπρόσωπος της Amazon, σε δήλωση.

«Δεν πιστεύουμε ότι αυτή η εκλογική διαδικασία ήταν δίκαιη, νόμιμη ή αντιπροσωπευτική της πλειοψηφίας αυτού που θέλει η ομάδα μας», πρόσθεσε η Ναντέλ.

Η νίκη σηματοδοτεί την πρώτη φορά που το προσωπικό της Amazon στις ΗΠΑ αποφάσισε να συνδικαλιστεί στην σχεδόν τριών δεκαετιών ιστορία της εταιρείας, καθώς και μια στιγμή ορόσημο για την οργανωμένη εργασία, η οποία έχει αμφισβητήσει τις αντεργατικές πολιτικές του πολυεθνικού κολοσσού.

Η είδηση έρχεται τη στιγμή που η Amazon προσπαθεί να απολύσει περισσότερους από 18.000 εταιρικούς υπαλλήλους υπό το φως της οικονομικής αβεβαιότητας και πρότεινε το κλείσιμο τριών αποθηκών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Εργατικό Σωματείο της Amazon (ALU) γιόρτασε την απόφαση του διευθυντή του εργατικού συμβουλίου με ένα tweet.

Περίπου το 55% των εργαζομένων που ψήφισαν στις εκλογές του συνδικάτου τον περασμένο Μάρτιο είχαν επιλέξει να ενταχθούν στο συνδικάτο, το οποίο υποστήριξε υψηλότερες αμοιβές και περισσότερη ασφάλεια στην εργασία. Η συμμετοχή ήταν περίπου το 58% από τους περίπου 8.000 ικανούς ψηφοφόρους.

Η Amazon έκτοτε έχει επιβραδύνει την πρόοδο της συνδικάτου ALU. Εργαζόμενοι σε διάφορες εγκαταστάσεις στην πολιτεία της Νέας Υόρκης έχουν απορρίψει την ένταξη στο συνδικάτο σε δύο εκλογές έκτοτε και η Amazon υπέβαλε αντιρρήσεις για την επικύρωση των αρχικών εκλογών.

Ο περιφερειακός διευθυντής του NLRB απέρριψε αυτές τις αντιρρήσεις την Τετάρτη, σύμφωνα με τις συστάσεις ενός υπευθύνου ακρόασης της NLRB πέρυσι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα