ΑΘΗΝΑ
21:37
|
02.05.2024
Αστυνομικοί με πολιτικά εισέβαλαν στο σπίτι στελέχους του κόμματος και τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την εν ψυχρώ δολοφονία του στελέχους του Κομμουνιστικού Κόμματος Κένυας, Φέλιξ Μουσίλι (Felix Musili) από αστυνομικούς τα ξημερώματα της 11ης Ιανουαρίου κατήγγειλε σήμερα το κόμμα με ανάρτησή του στο Τουίτερ.

Στην ανάρτηση του Κ.Κ. Κένυας αναφέρεται πως ο Μουσίλι πυροβολήθηκε θανάσιμα στο στήθος μπροστά στα μάτια των γονιών και των αδελφών του στο Μουμπούνι, όταν εισέβαλαν στο σπίτι τους τρεις αστυνομικοί με πολιτική αμφίεση γύρω στις 5.00 το πρωί.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Κένυας απαιτεί την άμεση σύλληψη των αστυνομικών που δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον Μουσίλι και την άμεση διενέργεια έρευνας για τους ηθικούς αυτουργούς του ειδεχθούς εγκλήματος.

«Οι Κενυάτες δεν χρηματοδοτούν το κράτος για να επενδύσει στη δημιουργία μίας φονικής μηχανής στο όνομα της Αστυνομίας της Κένυας» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κόμμα, επιρρίπτοντας ευθύνες στο συνασπισμό κομμάτων του Κενυάτη Προέδρου Γουίλιαμ Ρούτο, «Πρώτα η Κένυα», (γνωστός στα Σουαχίλι ως «Κenya Kwanza»).

Επισήμανε ακόμη πως η δολοφονία του Φέλιξ Μουσίλι αποσιωπήθηκε από όλα τα μεγάλα ΜΜΕ της Κένυας αποδεικνύοντας «πως οι δολοφονίες των φτωχών ανθρώπων παραμένουν αόρατες για τα εταιρικά Μέσα Ενημέρωσης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα