ΑΘΗΝΑ
06:14
|
05.05.2024
Το σκίτσο του Ιορδανού Μαχμούντ Ριφάι για την τελευταία πράξη ακραίας καταστολής του Ισραήλ του Νετανιάχου εναντίον των Παλαιστίνιων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ διέταξε την αστυνομία να απαγορεύσει τις παλαιστινιακές σημαίες από δημόσιους χώρους, στην τελευταία πράξη καταστολής από τη νέα σκληροπυρηνική κυβέρνηση της χώρας. «Σήμερα έδωσα εντολή στην αστυνομία του Ισραήλ να επιβάλει την απαγόρευση της ανάρτησης οποιασδήποτε σημαίας της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, που δείχνει ταύτιση με τρομοκρατική οργάνωση, από δημόσιους χώρους και να σταματήσει κάθε υποκίνηση κατά του κράτους του Ισραήλ» ανακοίνωσε ο υπουργός Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ στο Twitter.

Όπως το κόκκινο χρώμα φέρεται να εξαγριώνει τον ταύρο στην αρένα έτσι και η παλαιστινιακή σημαία είναι το «κόκκινο πανί» για τον ακροδεξιό εταίρο και υπουργό Εθνικής Ασφάλειας στη νέα ηγεσία του Ισραήλ σύμφωνα με τον σκιτσογράφο Μαχμούντ Ριφάι από την Ιορδανία.

Η νέα κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου κινήθηκε γρήγορα εναντίον των Παλαιστινίων σε αντίποινα για την πίεσή τους να γνωμοδοτήσει το ανώτατο δικαστικό όργανο του ΟΗΕ για την 55χρονη στρατιωτική κατοχή της Δυτικής Όχθης από το Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα