ΑΘΗΝΑ
16:17
|
04.05.2024
Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν στη διάρκεια εφόδου στην πόλη Καμπατίγια τον 25χρονο Χαμπίμπ Χαμίλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μακραίνει όχι μόνον μέρα με τη μέρα αλλά και ώρα με την ώρα, η μακάβρια λίστα των θυμάτων της ισραηλινής κατοχής στην Δυτική Όχθη.

Σήμερα νωρίς το απόγευμα, μερικές ώρες μετά τη δολοφονία του 41χρονου Παλαιστίνιου Σαμίρ Αούνι Χάμπι Ασλάν στην πόλη Ναμπλούς από πυρά Ισραηλινού στρατιώτη ενώ προσπαθούσε να αποτρέψει τη σύλληψη του γιου του, Ισραηλινοί στρατιώτες πραγματοποίησαν έφοδο και στην πόλη Καμπατίγια που απέχει περίπου έξι χιλιόμετρα νότια της Τζενίν στην βόρεια Δυτική Όχθη, σκοτώνοντας ακόμη έναν νεαρό Παλαιστίνιο.

Πρόκειται τον τέταρτο Παλαιστίνιο που σκοτώνεται από τις δυνάμεις κατοχής μέσα σε περίπου 24 ώρες και τον όγδοο από την αρχή της χρονιάς.

Το θύμα ήταν 25 ετών και λεγόταν Χαμπίμπ Χαμίλ. Πέθανε λίγη ώρα μετά το θανάσιμο τραυματισμό του στο κεφάλι από Ισραηλινούς στρατιώτες.

Σύμφωνα με ανάρτησή τους στο Τουίτερ, νεαροί μαχητές από την Ταξιαρχία Μαρτύρων αλ Άκσα απάντησαν στα ισραηλινά πυρά χτυπώντας τις κατοχικές δυνάμεις κατά την νέα έφοδό τους στην Καμπατίγια.

Σύμφωνα με ανάρτηση του παλαιστινιακού Δικτύου Ειδήσεων Αντίστασης (RNN) ομάδα μαχητών από την Ταξιαρχία των Μαρτύρων αλ Άκσα στην πόλη Ναμπλούς δημοσιοποίησε βίντεο από τις χτεσινοβραδινές συγκρούσεις θέλοντας να αποδείξουν πως έγιναν επιχειρήσεις σε τρία φυλάκια ελέγχου των κατοχικών δυνάμεων στις περιοχές Γιαράχ, Τζάμπαλ αλ Τουρ και Χουουάρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ένας νεκρός από πυροβολισμούς στη δυτική Θεσσαλονίκη

Βομβιστικές επιθέσεις σε στρατόπεδα εκτοπισμένων στην ανατολική ΛΔ Κονγκό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα