ΑΘΗΝΑ
01:10
|
27.04.2024
Ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή των κατηγορουμένων για μία από τις δικογραφίες, ενώ προκύπτουν πολύ σημαντικά ερωτήματα σε σχέση με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Greek Mafia, στην οποία αποκαλύπτεται πως εμπλέκονται ακόμα πιο υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του news247, ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας πρότεινε χθες την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για τη μία από τις δικογραφίες της υπόθεσης.

«Δυστυχώς, παρά τη βαρύτητα της κατηγορίας, το αποδεικτικό υλικό είναι ανύπαρκτο. Είναι τραγικό. Θα ευχηθώ η άλλη δικογραφία να έχει καλύτερη τύχη (σσ: αφορά τα κακουργήματα της υπόθεσης με τον ίδιο πυρήνα εμπλεκόμενων προσώπων). Πρέπει να απαλλαγούν όλοι, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο», είπε στην αγόρευσή του, ενώ σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, χρειάστηκε λιγότερο από μισή ώρα για να καταλήξει σε αυτή την πρόταση.

Το «τραγικό» αποδεικτικό υλικό, στο οποίο αναφέρθηκε ο εισαγγελέας, προέκυψε από την προδικασία της υπόθεσης, η οποία μετρά έξι χρόνια και έχει εγείρει πάρα πολλά ερωτήματα σε σχέση με τη λειτουργία της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ.

Τα ερωτήματα για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΛ.ΑΣ. αυξάνονται (και ίσως εν μέρει να απαντώνται) από όσα δημοσίευσε το ReportersUnited, σχετικά με τον τρίτο υψηλόβαθμο αστυνομικό που απολογήθηκε χθες και ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είχε μόνο τυπικές κοινωνικές σχέσεις με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους αστυνομικούς, ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο στη φράση «αυτοί παίζουν τη μπαλίτσα τους», την οποία ακούγεται να λέει σε μία από τις τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο ταξίαρχος Δημήτρης Δάβαλος, για τον οποίο η πολιτική και αστυνομική ηγεσία της ΕΛΑΣ (ο υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός, Λευτέρης Οικονόμου, και ο αρχηγός ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνος Σκούμας) γνώριζε πως είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση της Greek Mafia, προήχθη σε διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής στις 2/4/22.

Όπως αναφέρει το ReportersUnited, λίγες μέρες μετά τη συνδεόμενη με τη Greek Mafia δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου, σε μία από τις πρώτες του κινήσεις ο νέος διοικητής Ασφαλείας «ζήτησε και πήρε», σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, «από τους χειριστές τον φάκελο της έρευνας, αδειάζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον επικεφαλής του αρμοδίου Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών». Ο Δημήτρης Δάβαλος φέρεται να ζήτησε μάλιστα να ενημερώνεται απευθείας ο ίδιος για τα αποτελέσματα των ερευνών, παρακάμπτοντας τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών. Επιπλέον, η ηγεσία της ΕΛΑΣ απομάκρυνε από τις θέσεις τους τους επικεφαλής των Τμημάτων Ανθρωποκτονιών και Εκβιαστών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ReportersUnited λοιπόν, ο Δημήτρης Δάβαλος φρόντισε να αφαιρέσει από τους αρμόδιους αξιωματικούς έναν φάκελο που συνδέεται με υπόθεση στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο ίδιος και η οποία, σύμφωνα με έκθεση 60 σελίδων, που αναφέρει πως είδε το news247, φέρεται να αφορά την παροχή προστασίας σε περίπου 900 χώρους («300 χαρτοπαικτικές λέσχες-καζίνο, 350 οίκοι ανοχής και 250 καταστήματα studios και strip shows»).

Όπως αναφέρει το news247, οι ιδιοκτήτες των παραπάνω χώρων φέρεται να κατέβαλαν μηνιαίως από 1.000 έως 7.000 ευρώ, με τα κέρδη του κυκλώματος υπολογίζονται σε τουλάχιστον 1 εκατομμύριο ευρώ τον μήνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα