ΑΘΗΝΑ
05:31
|
27.09.2024
Ο 41χρονος φέρεται να σκοτώθηκε από τις κατοχικές δυνάμεις, στην προσπάθειά του να αποτρέψει τη σύλληψη του γιού του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για τρίτη δολοφονία Παλαιστίνιου, μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, από τις ισραηλινές δυνάμεις το τελευταίο εικοσιτετράωρο κάνει λόγο το παλαιστινιακό υπουργείο υγείας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση ο 41χρονος Σαμίρ Αούνι Χαρμπί Ασλάν πυροβολήθηκε στο στήθος σήμερα τα ξημερώματα στον προσφυγικό καταυλισμό Καλαντίγια, στα προάστια της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ και διαπιστώθηκε ο θάνατός του λίγο αργότερα.

Όπως αναφέρουν τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης, ο Ασλάν δέχθηκε τα πυρά στην προσπάθειά του να προστατεύσει τον γιο του που ήθελαν να συλλάβουν οι ισραηλινοί στρατιώτες

Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται μέσω Twitter, ο αδελφός του τραυματία προσπάθησε να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, αλλά ισραηλινοί στρατιώτες τον τράβηξαν έξω από το αυτοκίνητο και τον άφησαν να αιμορραγεί στο έδαφος μέχρι θανάτου.

Ο θάνατος του Ασλάν ακολουθεί τη δολοφονία δύο Παλαιστινίων την Τετάρτη, ενός 21χρονου στον καταυλισμό Μπαλάτα της Ναμπλούς και ενός 19χρονου στη Χεβρώνα.

Χωρίς να έχει συμπληρωθεί ακόμα το πρώτο δεκαπενθήμερο του 2023, επτά Παλαιστίνιοι έχουν δολοφονηθεί από ισραηλινές δυνάμεις μέχρι στιγμής, μεταξύ των οποίων τρεις έφηβοι. Το νεότερο θύμα ήταν 15 ετών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συγκέντρωση στον Άγιο Παντελεήμονα Αθήνας για το θάνατο Πακιστανού μετανάστη

Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το βίαιο θάνατο Πακιστανού μετανάστη στον Άγιο Παντελεήμονα

Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο συνομιλίας Μελόνι-Σολτς

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ: «Νίκη στην αντίσταση της Μέσης Ανατολής» (εικόνες)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα