ΑΘΗΝΑ
21:03
|
04.10.2023
Ειδικά για τους κατοίκους της Λέσβου συστήνεται να αποφεύγουν την είσοδο και την παραμονή τους σε κτίρια που τυχόν έχουν υποστεί βλάβες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε εκτίμηση της πρόσφατης σεισμικής δραστηριότητας σε διάφορες περιοχές της χώρας προχώρησε απόψε η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου μετά από συνεδρίαση.

Σε ομόφωνη απόφαση τα μέλη της επιτροπής εκτιμούν πως:

  • Οι σεισμοί στην Ανατολική Κρήτη δεν εμπνέουν ανησυχία γιατί η έως τώρα σεισμική δραστηριότητα είναι μικρή.
  • Σε Θήβα και Εύβοια καταγράφονται και αξιολογούνται μέχρι νεοτέρας τα τελευταία  δεδομένα, με στόχο την πληρέστερη παρακολούθηση των σεισμικών ακολουθιών.
  • Παρακολουθείται η εν εξελίξει σεισμική δραστηριότητα σε Βόρεια Λέσβο δίχως προς το παρόν να υπάρχουν στοιχεία για ενεργοποίηση παρακείμενων ρηξιγενών ζωνών.
  • Παρόλα αυτά, αποφασίστηκε να παραμείνουν σε ετοιμότητα, για παν ενδεχόμενο, οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και των ΕΜΑΚ.

Πάντως, ειδικά για τους κατοίκους της Λέσβου συστήνεται να αποφεύγουν την είσοδο και την παραμονή τους σε κτίρια που τυχόν έχουν υποστεί βλάβες ή έχουν χαρακτηριστεί προσωρινά «Μη Κατοικήσιμα» από τα αρμόδια κλιμάκια μηχανικών και να επιλέγουν ασφαλείς διαδρομές κατά τη μετακίνησή τους μέσα στον αστικό ιστό.

Ο αρμόδιος υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ζήτησε από την Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου να παραμείνει σε επιφυλακή και να παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις προκειμένου να συγκληθεί και πάλι αν χρειαστεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάντε το, όπως ο Πελετίδης

Ο Πελετίδης έβαλε τα γυαλιά σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυβερνήσεις που προκάλεσαν τα χάλια στο ΟΑΚΑ κάνοντας υποδειγματική δουλειά στο στάδιο της Πάτρας.
ΣΥΝΑΦΗ

Χάθηκαν (ξανά…) έφηβες από τη δομή πρόνοιας Αγία Βαρβάρα Νέας Σμύρνης

Πρόταση ευρωβουλής για δωρεάν μεταφορά χειραποσκευών στα αεροπλάνα

Συλλήψεις Εβραίων επειδή έφτυναν Χριστιανούς στην Ιερουσαλήμ

Αβάνα: Κατέρρευσε κτίριο κατοικιών – Νεκρή μια πυροσβέστρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα