ΑΘΗΝΑ
17:15
|
24.04.2024
Από τα έξι δείγματα της υποπαραλλαγής Κράκεν ή XBB.1.5, τα τρία εντοπίστηκαν όταν έγινε αναδρομικά έλεγχος σε παλιότερα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε τουλάχιστον έξι επιβεβαιωμένα δείγματα ασθενών εντοπίστηκε η υποπαραλλαγή «Kraken» (γνωστή και ως XBB.1.5) σύμφωνα με την τελευταία, εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ που δόθηκε νωρίς σήμερα το απόγευμα στη δημοσιότητα.

Στην έκθεση επισημαίνεται πως από τα έξι δείγματα, στα τρία έγινε αναδρομικά έλεγχος. Όσον αφορά στη διαχρονική εξέλιξη των υποπαραλλαγών του στελέχους ΒΑ.5, την 39η εβδομάδα εμφανίστηκε η υποπαραλλαγή ΒQ.1 και ακολούθως η BQ.1.1., που εμφανίζει αύξηση σε σχέση με τις υπόλοιπες υπο-παραλλαγές του στελέχους ΒΑ.5.

Μεταξύ των στελεχών BA.2 η συχνότερη υποπαραλλαγή παραμένει η BA.2.75, με την υποπαραλλαγή XBB να αντιστοιχεί σε ποσοστό περίπου 40% των δειγμάτων της ΒΑ.2.

Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους του ΕΟΔΥ αναφέρεται πως κατά την πρώτη εβδομάδα της χρονιάς, πραγματοποιήθηκαν 626 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις
Κινητές Ομάδες Υγείας, στις οποίες διενεργήθηκαν 44.699 έλεγχοι και βρέθηκαν 7.592 θετικά
δείγματα (17%).

Εκτός από τις ΗΠΑ, η Kraken έχει επίσης εντοπιστεί, επί του παρόντος, σε Ηνωμένο Βασίλειο, Δανία, Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία, Ισλανδία, Βέλγιο, Τσεχία, Πορτογαλία και Ιρλανδία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στο Ελ. Βενιζέλος

Ισπανία: Ύποπτη για διαφθορά η σύζυγος του Σάντσεθ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα