ΑΘΗΝΑ
10:33
|
18.05.2024
Πρωτοβουλία στοιχειώδους βοήθειας στους πιο ευάλωτους ανθρώπους της πόλης ξεκίνησε ο Δήμος Αθηναίων, αν και θα ήταν προτιμότερες πιο ουσιαστικές λύσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δράση διανομής σακιδίων με χειμερινά είδη πρώτης ανάγκης με στόχο την ανακούφιση των ανθρώπων που ζουν στο δρόμο και την προστασία τους από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες ξεκίνησε σήμερα ο Δήμος Αθηναίων.

Η πρωτοβουλία γίνεται μέσω του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (Ε.Α.Τ.Α.), με τη συμβολή των ομάδων Street Work, οι οποίες αξιοποιώντας την εμπειρία τους διαμόρφωσαν το περιεχόμενο των σακιδίων με βάση τις πραγματικές ανάγκες των αστέγων.

Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις – Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου  Αθηναίων

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε ότι οι άστεγοι «μπορεί να μένουν στο δρόμο, αλλά δε μένουν μόνοι…Προσπαθούμε με ενδιαφέρον για την κάθε προσωπική ιστορία, όλες κι όλοι οι άστεγοι της Αθήνας να στεγάζονται ασφαλείς στις νέες κι ενισχυμένες δομές του δήμου».

Ωστόσο, η διανομή σακιδίων στους άστεγους θυμίζει προσπάθεια θεραπείας καρκίνου με ασπιρίνη. Ο Δήμος Αθηναίων οφείλει να ετοιμάσει άμεσα περισσότερους ξενώνες και δομές φιλοξενίας και στήριξης των πιο απροστάτευτων ανθρώπων της πόλης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέξικο: Νεκρός υποψήφιος δήμαρχος και άλλοι 5 σε προεκλογική εκδήλωση

Χεζμπολάχ: Αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων στην σύγκρουση με Ισραήλ

Υεμένη: Κατάρριψη αμερικανικού MQ-9 Reaper από τους Χούθι

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Ιράν: Αδιαφορία από Δύση και Ισραήλ για το Διεθνές Δίκαιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα