ΑΘΗΝΑ
15:38
|
19.04.2024
Η ένοπλη σύγκρουση έγινε εν μέσω διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση Πέτρο για κατάπαυση του πυρός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 11 μαχητές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη βορειοανατολική Κολομβία μεταξύ αντιφρονούντων πρώην μελών του πλέον αποστρατευμένου ανταρτικού κινήματος FARC και ανταρτών του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού (ELN), ανακοίνωσε ο στρατός την Πέμπτη.

Ο πρόεδρος Γκουστάβο Πέτρο έχει δεσμευτεί να τερματίσει τη σύγκρουση σχεδόν έξι δεκαετιών της χώρας μεταξύ της κυβέρνησης, των ανταρτών και των εγκληματικών συμμοριών που ιδρύθηκαν από πρώην παραστρατιωτικούς, η οποία έχει σκοτώσει τουλάχιστον 450.000 ανθρώπους.

Η κυβέρνησή του Πέτρο διεξάγει ειρηνευτικές συνομιλίες με τον ELN και έχει κηρύξει διμερή κατάπαυση του πυρός με διαφωνούντες, οι οποίοι απορρίπτουν μια ειρηνευτική συμφωνία του 2016 που υπέγραψε η FARC.

Οι μάχες για τον εδαφικό έλεγχο στον δήμο Πουέρτο Ροντόν στην επαρχία Αράουκα, κοντά στα σύνορα με τη Βενεζουέλα, ξεκίνησαν την Τρίτη, ανακοίνωσε ο εθνικός στρατός.

Στρατιώτες βρέθηκαν στην περιοχή για να αποκαταστήσουν την τάξη και να επιτρέψουν στους κατοίκους να επιστρέψουν στις κανονικές τους δραστηριότητες, πρόσθεσε σε ανακοίνωσή της.

Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ ένοπλων ομάδων που ανταγωνίζονται για εδάφη δεν είναι ασυνήθιστες στην Αράουκα, όπου προηγούμενα επεισόδια άφησαν εκατοντάδες νεκρούς ή εκτοπισμένους, ή στη γειτονική Βενεζουέλα, όπου δραστηριοποιούνται επίσης οι ομάδες.

Περίπου 352 άνθρωποι δολοφονήθηκαν στην Αράουκα το 2022, σύμφωνα με το γραφείο του Διαμεσολαβητή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, πολλά ως συνέπεια της μάχης μεταξύ του ELN και των αντιφρονούντων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρίσι: Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο ιρανικό προξενείο- Συνελήφθη ο δράστης

Κόκκαλης: «Ποιος πήρε το λαθραίο ξυλόλιο που κατασχέθηκε λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη;»

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα