ΑΘΗΝΑ
18:03
|
19.04.2024
Η ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ χαρακτηρίζει την επιτροπή «Επιλογής Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών» «διαβλητή, αδιαφανή και αναξιοκρατική».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ακύρωση προκηρύξεων για τις προσλήψεις ιδιωτών σε θέσεις Γενικών Διευθυντών επιχειρούν νομικοί εκπρόσωποι εργαζομένων στον ΕΦΚΑ μετά την απόφασή τους να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ) αναφέρεται πως κοινού με την ΑΔΕΔΥ και τρεις εργαζομένους του e-ΕΦΚΑ, Γενικούς Διευθυντές, άσκησε σήμερα, μέσω της δικηγόρου Μαργαρίτας Παναγοπούλου αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής (ασφαλιστικά μέτρα).

Αναφέρει επίσης πως η δικαστική διαμάχη που ξεκινάει, αφορά τις προκηρύξεις και για τις 24 θέσεις Γενικών Διευθυντών που δημοσιεύθηκαν από την διοίκηση του Φορέα.

Η ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ χαρακτηρίζει την επιτροπή «Επιλογής Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών» «διαβλητή, αδιαφανή και αναξιοκρατική», εκτιμώντας πως στερείται τα χαρακτηριστικά του Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Επιλογής, όπως συμβαίνει με τις αντίστοιχες καλύψεις θέσεων από στελέχη του Δημόσιου Τομέα. 

Με την αίτηση αναστολής ζητείται από το Συμβούλιο της Επικρατείας να παγώσουν οι αρξάμενες διαδικασίες επιλογής των 24 Γενικών Διευθύνσεων του e-ΕΦΚΑ, μέχρι να επιλυθούν τα ως άνω ζητήματα συνταγματικότητας από το Συμβούλιο της Επικρατείας και να μην προχωρήσει ο Οργανισμός σε επιλογή και τοποθετήσεις Γενικών Διευθυντών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος κυρώσεων από ΗΠΑ σε Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους

Τέμπη: Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού- Θα απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 για ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές

Τέμπη: Αίτημα στον ανακριτή για τους αγοραστές των 25 τόνων κατασχεμένου χημικού διαλύτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα