ΑΘΗΝΑ
09:01
|
20.04.2024
Είναι η πρώτη καταδίκη του ομίλου Τραμπ που περιλαμβάνει λέσχες γκολφ, πολυτελή ξενοδοχεία και κτηματομεσιτικές υπηρεσίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρόστιμο ύψους 1,6 εκατ. δολαρίων επιβλήθηκε σήμερα για απάτη και φοροδιαφυγή στον όμιλο του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Trump Organization.

Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη του ομίλου Τραμπ που περιλαμβάνει λέσχες γκολφ, πολυτελή ξενοδοχεία και κτηματομεσιτικές υπηρεσίες.

Σε ανακοίνωση του Γενικού Εισαγελέα, Άλβιν Μπραγκ, επισημαίνεται πως η καταδίκη αφορά 17 ποινικές κατηγορίες. Δύο επιχειρήσεις του ομίλου, η «Trump Corporation» και η «Trump Payroll Corporation», κατηγορήθηκαν ότι έδωσαν χρηματικά ποσά ή οφέλη σε είδος σε υψηλόβαθμα στελέχη αποκρύπτοντάς τα από τις φορολογικές αρχές προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή φόρων από το 2005 έως το 2018. Μεταξύ αυτών, είναι και ο πρώην οικονομικός διευθυντής της εταιρίας, ‘Αλεν Βάισελμπεργκ, που ήταν για χρόνια στενός συνεργάτης του Τραμπ. Ο Βάισελμπεργκ δήλωσε ένοχος για 15 κατηγορίες και καταδικάστηκε την Τρίτη στην ίδια υπόθεση σε φυλάκιση πέντε μηνών και καταβολή προστίμου τουλάχιστον δύο εκατομμυρίων δολαρίων.

Με την ανακοίνωση της ποινής του ο 75χρονος Βάισελμπεργκ, που είχε αρχίσει να εργάζεται το 1973 ως λογιστής για τον πατέρα του Ντόναλντ Τραμπ, αποχώρησε με χειροπέδες για τη φυλακή στο Ράικερς Άιλαντ προκειμένου να εκτίσει την ποινή του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα