ΑΘΗΝΑ
21:55
|
26.04.2024
Οι επιθεωρητές της ΙΑΕΑ αναμένεται να αναπτυχθούν στο Ρίβνε, το Χμελνίτσκι, το Πιβντενουκραΐνσκ και το Τσερνόμπιλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εμπειρογνώμονες ετοιμάζεται να στείλει μέσα στην επόμενη βδομάδα και σε άλλες ουκρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας, πέρα από το πυρηνικό συγκρότημα της Ζαπορίζια, ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) επιδιώκοντας τριπλασιασμό του προσωπικού σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως σύντομα θα αναπτυχθεί «μόνιμα σε όλους τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένου του Τσερνόμπιλ».

Για το λόγο αυτό αναμένεται να μεταβεί στο Κίεβο από βδομάδα και ο γενικός διευθυντής του διεθνούς οργανισμού Ραφαέλ Γκρόσι.

Εκτός από τη Ζαπορίζια, οι επιθεωρητές θα αναπτυχθούν στο Ρίβνε, το Χμελνίτσκι, το Πιβντενουκραΐνσκ και το Τσερνόμπιλ, τον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής όπου συνέβη το σοβαρότερο πυρηνικό ατύχημα στην ιστορία το 1986.

Ο επικεφαλής της ΙΑΕΑ αναμένεται να συναντηθεί με ανώτερους Ουκρανούς αξιωματούχους, στο πλαίσιο των προσπαθειών του να δημιουργήσει μια «ζώνη προστασίας» περιμετρικά του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ζαπορίζια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα