ΑΘΗΝΑ
04:24
|
26.04.2024
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα πρόδωσε τη μνήμη εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων του πυρηνικού βομβαρδισμού στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα ενήργησε ως συνοδός των ΗΠΑ και πρόδωσε τη μνήμη εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων του πυρηνικού βομβαρδισμού στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, δήλωσε το Σάββατο ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

Ο Μεντβέντεφ χαρακτήρισε την κοινή δήλωση του Κισίντα και του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι οποιαδήποτε πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία στην Ουκρανία θα είναι μια ανεπανόρθωτη εχθρική ενέργεια κατά της ανθρωπότητας και «φρικτή ντροπή». Ο Μεντβέντεφ υπογράμμισε ότι «δεν θα σχολιάσει καν την παράνοια σχετικά με τα πυρηνικά σχέδια του κράτους μας».

«Απλώς σκεφτείτε το εξής. Ο επικεφαλής της ιαπωνικής κυβέρνησης, με την ταπεινωτική υποτακτική έκσταση του, λέει ανοησίες για τη Ρωσία, προδίδοντας τη μνήμη εκατοντάδων χιλιάδων Ιαπώνων που κάηκαν στα πυρηνικά πυρά της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι. Και ο Κισίντα ελάχιστα ενδιαφερόταν ότι οι ΗΠΑ ήταν το μόνο κράτος που χρησιμοποίησε πυρηνικά όπλα. Και η ίδια η πατρίδα του Κισίντα ήταν το μόνο θύμα», είπε ο αξιωματούχος στο κανάλι του στο Telegram.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός θα έπρεπε «να το υπενθυμίσει στον Πρόεδρο των ΗΠΑ και να απαιτήσει μετάνοια που δεν έχουν εκφράσει οι αρχές των ΗΠΑ για αυτήν την πολεμική πράξη».

“Αλλά όχι. Ο Κισίντα είναι μόνο ένα προσωπικό εξυπηρέτησης για τους Αμερικανούς. Και οι υπηρέτες δεν μπορούν να έχουν θάρρος. Οι Ιάπωνες μπορούν μόνο να λυπηθούν», είπε ο Μεντβέντεφ. Περιέγραψε μια μέθοδο που θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιήσει ο Ιάπωνας πρωθυπουργός για να «ξεπλύνει» αυτή τη ντροπή, αλλά δήλωσε τη βεβαιότητά του ότι «η έννοια της τιμής δεν είναι χαρακτηριστική για αυτή τη γενιά Ιάπωνων υποτελών».

Την Παρασκευή, ο Μπάιντεν και ο Κισίντα είχαν συνάντηση στην Ουάσιγκτον, εκδίδοντας κοινή δήλωση στη συνέχεια. Συγκεκριμένα, η δήλωση αναφέρει περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας και υποστήριξη προς την Ουκρανία και αναφέρει ότι η πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία στην Ουκρανία θα ήταν απαράδεκτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Οι ΗΠΑ και 17 χώρες ζητούν από τη Χαμάς να αφήσει τους ομήρους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα