ΑΘΗΝΑ
09:54
|
05.05.2024
«Πρέπει να ξέρουμε την αλήθεια», τόνισε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Δουδωνής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εξηγήσεις ζητά από την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για τις προθέσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να δοθούν αεροσκάφη F-16 στην Τουρκία και F-35 επόμενης γενιάς στην Ελλάδα, όπως αποκάλυψε δημοσίευμα στην αμερικανική εφημερίδα, Wall Steet Journal,

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Σήμερα» του Τ/Σ ΣΚΑΪ, ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Δουδωνής , θύμισε τις προ ημερών δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας, Άγγελου Συρίγου, ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας να παραλάβει η Τουρκία F-16.

«Ή το είπε τυχαία, κάτι που δεν το νομίζω. Ή λειτούργησε ως “λαγός” της Κυβέρνησης γιατί μετά από μια εβδομάδα ήρθε το εν λόγω δημοσίευμα. Χτίστηκε ένα κλίμα στην Ελλάδα για να έρθουμε κατόπιν να πούμε: “Δεν έγινε και τίποτα με τα F-16, θα έχουμε F-35”. Εθνικό είναι το αληθές. Πρέπει να ξέρουμε την αλήθεια και να μη χτίζεται ένα κλίμα ώστε να παριστάνει η κυβέρνηση στην κοινή γνώμη ότι δεν έγινε και τίποτα», σημείωσε ο κ. Δουδωνής.

Στο μεταξύ την αντίθεσή του στο σχέδιο Μπάιντεν εξέφρασε ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών και πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, αλλά και ο Κρις Πάπας, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητά του να εμποδίζει την πώληση των αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία, ενώ ο Ελληνοαμερικανός Πάπας τόνισε ότι κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με τις κυρώσεις CAATSA.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Θα απαντήσουμε στις Βαλτικές προκλήσεις με ασύμμετρα μέτρα

Έφτασε η ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια στο Νίγηρα

Έναρξη της 15ης συνόδου κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στη Γκάμπια

Μακρόν: Να διατηρηθεί ο διάλογος με την Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα