ΑΘΗΝΑ
11:59
|
29.01.2023
Σκηνές απαράμιλλου κάλλους στο χωριό Λούτζερατ, με την επιχείρηση βίαιης εκκένωσης του οικισμού να αποτυγχάνει καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας βούλιαξαν στη λάσπη. 
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σκηνές απαράμιλλου κάλλους διαδραματίστηκαν το πρωί της Κυριακής σε περιοχή της Γερμανίας, όταν η επιχείρηση βίαιης εκκένωσης του χωριού Λούτζερατ στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία, καθώς η δυνάμεις ασφαλείας που επιστράτευσε η ηγεσία Σολτς βούλιαξαν κυριολεκτικά στη λάσπη. 

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταιο διάστημα το γερμανικό κράτος έχει επιδοθεί σε μια συνεχιζόμενη επιχείρηση καταστολής με σκοπό την εκκένωση του χωριού, το οποίο έχει καταληφθεί πλέον από εκατοντάδες αλληλέγγυα άτομα και ακτιβιστές από τη Γερμανία και τις γειτονικές χώρες που αντιδρούν στις κρατικές μεθοδεύσεις για επέκταση του ορυχείου λιγνίτη Γκαρτσβάιλερ (Garzweiler II) στη Δυτική Γερμανία. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της επέκτασης του εν λόγω ορυχείου, έχουν καταστραφεί μέχρι στιγμής 12 χωριά με αποτέλεσμα τον εκτοπισμό δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, με την  γερμανική εταιρεία ενέργειας RWE να ανακοινώνει προ ημερών ότι πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα και η κατεδάφιση του Λούτζερατ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πακιστάν: Ανατροπή σκάφους σε λίμνη

Λεωφορείο στο Περού έπεσε σε γκρεμό, σκοτώνοντας τουλάχιστον 24 άτομα

ΗΠΑ-Μέμφις: Διαλύεται η ειδική μονάδα Scorpion, μετά το ξυλοδαρμό του Τάιρ Νίκολς

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα