ΑΘΗΝΑ
13:38
|
08.05.2024
«Είδηση» Θεοδωρικάκου για προσθήκη 600 Ειδικών Φρουρών στα Α.Τ. αποκρύπτοντας πλήρως την κυβερνητική αποτυχία της πανεπιστημιακής αστυνομίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την προσθήκη 600 ειδικών φρουρών στο δυναμικό του συνόλου των αστυνομικών τμημάτων της χώρας εντός της εβδομάδας ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος το πρωί της Κυριακής, παρουσιάζοντας την εν λόγω εξέλιξη ως είδηση της τελευταίας στιγμής, σε μια προσπάθεια να συγκαλύψει το φιάσκο της πανεπιστημιακής αστυνομίας. 

«Θέλω επίσης αν μου επιτρέπετε, προτού φύγω, να προσθέσω μια είδηση η οποία θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντική για όλους τους Έλληνες εδώ στο λεκανοπέδιο» ανέφερε ο Τ. Θεοδωρικάκος κατά την παρουσία του σε εκπομπή του ΑΝΤ1, ανακοινώνοντας εν είδει αποκάλυψης ότι από τις 20 Ιανουαρίου θα προστεθούν 600 Ειδικοί φρουροί στο σύνολο των αστυνομικών τμημάτων, παραλείποντας ωστόσο να αναφέρει ότι πρόκειται επί της ουσίας για μετακίνηση του προσωπικού που επρόκειτο να στελεχώσει την πανεπιστημιακή αστυνομία.  

«Από τις 20 Ιανουαρίου προστίθενται στο σύνολο των αστυνομικών τμημάτων του λεκανοπεδίου 600 Ειδικοί Φρουροί. Φυσικά σε κάποια θα είναι περισσότεροι, αυτό έχει σχέση με το πού έχει μεγαλύτερα κενά  και πού υπάρχει μεγαλύτερη εγκληματικότητα» σημείωσε ο υπουργός, συμπληρώνοντας στη συνέχεια πως «πυκνώνουμε πάρα πολύ το κέντρο της Αθήνας, τις δυτικές συνοικίες και ειδικά περιοχές όπου υπάρχουν παραβατικές ζώνες, σε καταυλισμούς Ρομά κλπ» σε μία ευθεία απεύθυνση στα ρατσιστικά και ξενοφοβικά αντανακλαστικά του ακροατηρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι στο ίδιο πνεύμα με τον Τ. Θεοδωρικάκο, η ΕΛ.ΑΣ. επιχείρησε επίσης να συγκαλύψει την κυβερνητική αποτυχία, ισχυριζόμενη σε ανακοίνωσή της πως «οι Ειδικοί Φρουροί εντάσσονται στην Ελληνική Αστυνομία για την εκτέλεση καθηκόντων όπως: υπηρεσίες περιπολιών, φύλαξη ευπαθών στόχων αστυνομικού ενδιαφέροντος, ιδίως κτιρίων και εγκαταστάσεων δημοσίων υπηρεσιών, δικαστικών αρχών, οργανισμών κοινής ωφέλειας, διπλωματικών αντιπροσωπειών, κατοικιών κυβερνητικών αξιωματούχων, όπως και άλλες υπηρεσίες», παρά το ΦΕΚ της Τετάρτης 10 Αυγούστου όπου γινόταν ρητά λόγος για «Κατανομή εξακοσίων (600) Ειδικών Φρουρών στην Ελληνική Αστυνομία για τη συγκρότηση Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.)».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΑΣΟΚ: Η Κεραμέως να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την σκηνοθετημένη διάρρηξη στο υπουργείο

Σοβαρός κίνδυνος για την Κύπρο και την Ελλάδα

Eurovision 2024: Με παλαιστινιακή καφίγια ανέβηκε στη σκηνή Σουηδός καλλιτέχνης

Συγκέντρωση και πορεία για την ημέρα της αντιφασιστικής νίκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα